Μάριος Σαλμάς Χειρουργός Ορθοπαιδικός, Τραυματιολόγος Αρθροσκόπηση στο ιατρείο - χειρουργική ώμου, γόνατος, ισχίο, σπονδυλική στήλη, αθλητισμός, αρθροσκόπηση στο ιατρείο - Marios Salmas

καλέστε 210 7793103 καθημερινά την ιατρική μας ομάδα ή κλείστε ΡΑΝΤΕΒΟΥ ONLINE

Ο Ορθοπαιδικός Χειρουργός Μάριος Σαλμάς

είναι Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή της Αθήνας, εξειδικευμένος στις τεχνικές ελάχιστης επεμβατικότητας: ρομποτική αρθροπλαστική γόνατος και ρομποτική αρθροπλαστική ισχίου.

Διαθέτει μεγάλη εμπειρία στη χειρουργική του γόνατος, του ισχίου, του ώμου και της σπονδυλικής στήλης. Εφαρμόζει τη ρομποτική τεχνολογία στην ορθοπαιδική (αρθροπλαστική γόνατος, αρθροπλαστική ισχίου) και καινοτομεί στις αρθροσκοπήσεις γόνατος με τοπική αναισθησία, ενώ είναι ο πρώτος που εφήρμοσε τη διαγνωστική αρθροσκόπηση στο ιατρείο.

Πλήρες Βιογραφικό

(ΟΡΟΓΟΝΟΘΥΛΑΚΙΤΙΔΑ) ΤΕΝΟΝΤΙΤΙΔΑ ΧΗΝΕΙΟΥ ΠΟΔΑ


Οι ορογόνοι θύλακοι είναι μικροί «σάκοι» με ζελατινώδες υγρό που ανευρίσκονται σε πολλά μέρη του σώματος, στον ώμο, τον αγκώνα, το ισχίο, το γόνατο, την πτέρνα και αλλού. Περιέχουν μικρή ποσότητα υγρού, ευρίσκονται μεταξύ των μαλακών ιστών και συμβάλλουν στην μείωση της τριβής.
Η ορογονοθυλακίτιδα του χήνειου πόδα είναι μια φλεγμονή του θυλάκου ο οποίος ευρίσκεται μεταξύ του οστού της κνήμης και τριών τενόντων των οπισθίων μηριαίων μυών στο γόνατο. Εμφανίζεται όταν ο θύλακος ερεθίζεται και παράγει μεγαλύτερη ποσότητα υγρού προκαλώντας οίδημα (πρήξιμο) και πίεση στους παρακείμενους ιστούς. Ο πόνος και η ευαισθησία 2 με 3 εκατοστά κάτω από την άρθρωση είναι κοινά συμπτώματα της ορογονοθυλακίτιδας.


τενοντιτιδα χηνειου ποδα

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ


Η ορογονοθυλακίτιδα του χήνειου πόδα είναι αποτέλεσμα της υπερβολικής χρήσης και της συνεχούς τριβής και πίεσης στον θύλακο. Εμφανίζεται συχνά σε αθλητές και κυρίως σε δρομείς, όπως και σε άτομα με συμπτώματα οστεοαρθρίτιδας.
Αρκετοί παράγοντες μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη ορογονοθυλακίτιδας, συμπεριλαμβανομένων:
- Εσφαλμένων τεχνικών προπόνησης χωρίς διατάσεις ή «ζέσταμα»
- Παχυσαρκία
- Τραυματισμού του γόνατος σε στροφή
- Ρήξη του έσω μηνίσκου


ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ


Τα συμπτώματα της ορογονοθυλακίτιδας του χήνειου πόδα περιλαμβάνουν:
- Σταδιακά αυξανόμενο πόνο στην έσω πλευρά της κνήμης, δύο με τρία εκατοστά κάτω από το γόνατο.
- Πόνο κατά την άσκηση ή το ανέβασμα σκαλιών


ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ


Ο Ορθοπαιδικός εξετάζει το γόνατο μετά από τη λήψη ενός λεπτομερούς ιστορικού από τον ασθενή. Τα συμπτώματα της ορογονοθυλακίτιδας του χήνειου πόδα μπορούν να μιμηθούν εκείνα ενός κατάγματος κόπωσης, οπότε η ακτινογραφία βοηθάει συνήθως στην τελική διάγνωση.


ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ


Οι αθλητές που παρουσιάζουν ορογονοθυλακίτιδα του χήνειου πόδα πρέπει να λάβουν εκείνα τα μέτρα ώστε να τροποποιήσουν το πρόγραμμα προπόνησής τους. Συγκεκριμένα:
- Ανάπαυση και διακοπή των ασκήσεων που καταπονούν το γόνατο.
- Παγοθεραπεία: Εφαρμογή πάγου για 20 λέπτα, 3 με 4 φορές την ημέρα.
- Αντιφλεγμονώδη φάρμακα: (όπως ιβουπροφαίνη) για να μειώθει το οίδημα και ο πόνος.
- Ενεσοθεραπεία με τοπικό αναισθητικό και στεροειδή (κορτιζόνη) που παρέχει άμεση ανακούφιση.
- Φυσικοθεραπεία με ασκήσεις διατάσεων και υπερήχους
Εάν τα συμπτώματα δεν υφεθούν, ο Ορθοπαιδικός μπορεί να συστήσει την χειρουργική εκτομή του ορογόνου θυλάκου. Πρόκειται για μία σχετικά απλή επέμβαση για την οποία ο ασθενής δεν χρειάζεται να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο. Μετεγχειρητικά, θα χρειαστούν πατερίτσες για ένα μικρό χρονικό διάστημα, ενώ ο ασθενής επιστρέφει στις καθημερινές του δραστηριότητες τρεις εβδομάδες μετά την επέμβαση.


αρθροπλαστικη γονατο - αρθροπαστικη ισχιου

Ο Ορθοπαιδικός Χειρουργός Μάριος Σαλμάς είναι Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, εξειδικευμένος στις ρομποτικές τεχνικές ελάχιστης επεμβατικότητας: αρθροπλαστική ισχίου και αρθροπλαστική γόνατος.

Πλήρες Βιογραφικό

Δημοσιεύσεις

Ο Καθηγητής Ορθοπαιδικός Χειρουργός Μάριος Σαλμάς έχει πλούσιο ερευνητικό έργο και πολλές δημοσιεύσεις εργασιών σε διεθνή ιατρικά περιοδικά.

Δείτε πρόσφατες δημοσιεύσεις του

Είπαν για μας

5.0 ★★★★★ 286 Αξιολογήσεις Δείτε όλες τις αξιολογήσεις

Manos Tsiknakis

Καλησπέρα έκανα 6 Οκτωβρίου 2020 αρθόπλαστική Ισχίου..!!! Και 7 Οκτωβρίου Περπάτησα κανονικά..!!!! Που δεν το περίμενα ούτε εγώ..!!!! Ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα απ’την καρδιά μου στο γιατρό χειρουργό και φίλο μου Μάριο Σαλμά..!!!!! Κι ένα μεγάλο ευχαριστώ σ’ όλο το προσωπικό της κλινικής λευκός σταυρός...!!!!!!";

Erasmia

Υπάρχουν κάποιες φορές στη ζωή μας όπου δεν αρκούν οι ανθρώπινες λέξεις για να εκφράσουμε αυτά που θα επιθυμούσαμε να πούμε... Αυτό συμβαίνει και τώρα...

Εύη Α.

Χειρουργήθηκα πριν δύο εβδομάδες, ολική αρθροπλαστική αρ. ισχίου, από τον κ.Σαλμά. Αυτό που με εντυπωσίασε ήταν ο τρόπος που μου εξήγησε όλες τις λεπτομέρειες για την άρθρωση, το μόσχευμα, το χειρουργείο και την αποθεραπεία. Αναλυτικά, κατανοητά, με υπομονή και ευγένεια. Όπως ακριβώς ήθελα. Περπάτησα την ίδια μέρα και μέχρι σήμερα εχω χρησιμοποιήσει ελάχιστα το Π. Το σημαντικότερο για μένα είναι ότι περπατάω χωρίς τον πόνο που με βασάνιζε τα τελευταία χρόνια και σιγά σιγά κάνω κινήσεις που είχα ξεχάσει. Ευχαριστώ πολύ Γιατρέ!

Κωνσταντίνος Τσιάβος

Ο καθηγητής Σαλμάς Μάριος είναι ένας εξαιρετικός επιστήμονας, πολύ επεξηγηματικός όσον αφορά την κατάσταση του προβλήματος και της διαδικασίας της επέμβασης...

Despina Christina Patsioka

Ο καθηγητής, κ. Μάριος Σαλμάς, έδωσε και πάλι "ζωή" στην 75χρονη μητέρα μου. Χρειάστηκε μόλις μια επίσκεψη στο ιατρείο για να αντιληφθούμε...

konstantina rissaki

Όταν πρέπει να αξιολογήσεις έναν Άνθρωπο που έφερε το χαμόγελο ξανά στα χείλη της μητέρας σου σκέφτεσαι: "υπάρχουν λέξεις να το περιγράψω";

❋ Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας παρέχεται μόνο για πληροφοριακούς σκοπούς και δεν αποτελεί τελική ή πλήρη ιατρική συμβουλή.
Copyright © 2016-2024, Μάριος Σαλμάς, Χειρουργός Ορθοπαιδικός, Αρθροπλαστική Γόνατος, Αρθροπλαστική Ισχίου :::: κατασκευή ιστοσελίδαςMy Internet :::

Πληροφορίες ιδιωτικότητας.

Χρήση cookies και συναφών τεχνολογιών για καλύτερη εμπειρία πλοήγησης.

Επιλογές

Διαγραφή

ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗ ΟΛΩΝ

Περισσότερα για Όρους Χρήσης & Πολιτική Απορρήτου