Μάριος Σαλμάς Αναπληρωτής Καθηγητής Χειρουργός Ορθοπαιδικός

καλέστε 210 7793103 καθημερινά την ιατρική μας ομάδα ή κλείστε ΡΑΝΤΕΒΟΥ ONLINE

Ο Ορθοπαιδικός Χειρουργός Μάριος Σαλμάς

είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή της Αθήνας, εξειδικευμένος στη ρομποτική αρθροπλαστική γόνατος και ισχίου ελάχιστης επεμβατικότητας.

Διαθέτει μεγάλη εμπειρία στη χειρουργική του γόνατος, του ισχίου και της σπονδυλικής στήλης. Εφαρμόζει τη ρομποτική τεχνολογία στην ορθοπαιδική (ρομποτική αρθροπλαστική γόνατος, ρομποτική αρθροπλαστική ισχίου) και καινοτομεί στις αρθροσκοπήσεις γόνατος με τοπική αναισθησία, ενώ είναι ο πρώτος που εφήρμοσε τη διαγνωστική αρθροσκόπηση στο ιατρείο.

Πλήρες Βιογραφικό

Αρθροσκόπηση γόνατος με τοπική αναισθησία - Καινοτομία

Μηνισκεκτομή - Μηνισκοραφή - Αφαίρεση ελεύθερου σώματος - αρθροσκοπικός καθαρισμός Abration – Υμενεκτομή – Αφαίρεση plica - διατομή έξω καθεκτικών συνδέσμων επιγονατίδας


Με μεγάλη εμπειρία στις κακώσεις και παθήσεις του γόνατος έχουμε απλοποιήσει την αρθροσκόπηση γόνατος με τοπική αναισθησία των genicular nerves και ενδαρθρική έγχυση αναισθητικών φαρμάκων, ενώ ο ασθενής παραμένει ξύπνιος σε όλη την επέμβαση και έχει πλήρη έλεγχο του ποδιού του χωρίς να χρειάζεται παρακέντηση με μεγάλη βελόνη στην σπονδυλική στήλη δηλαδή χωρίς επισκληρίδια και ραχιαία αναισθησία. Είναι μία μέθοδος που πρώτος εφάρμοσε στην Ελλάδα ο Αναπληρωτής Καθηγητής Μάριος Σαλμάς.

Η αρθροσκόπηση πλέον δεν έχει την δυσάρεστη εμπειρία της παρακέντησης της σπονδυλικής στήλης με όποιες τυχόν επιπλοκές και με πόνο, ούτε ο ασθενής έχει κατά την διάρκεια της επέμβασης την δυσάρεστη αίσθηση των παράλυτων κάτω άκρων δηλαδή να μην τα αισθάνεται καθόλου και να μην μπορεί να τα κουνήσει.

Ο ασθενής δεν διασωληνώνεται υπό γενική αναισθησία.

Συνεργάζεται με τον χειρουργό καθ’ όλη την διάρκεια της αρθροσκόπησης, βοηθώντας τον να αποκτήσει εικόνα σε δυναμική θέση του γόνατος ( όπως ενεργητική σύσπαση του τετρακέφαλου από τον ασθενή). Σηκώνεται και περπατάει αμέσως μέσα στην χειρουργική αίθουσα και οδηγείται περπατώντας στο θάλαμο και παίρνει αμέσως εξιτήριο.

Οι θεραπείες που κάνουμε αρθροσκοπικά με τοπική αναισθησία είναι:
-η μηνισκεκτομή
-η μηνισκοραφή
-η αφαίρεση ελεύθερου σώματος
-ο αρθροσκοπικός καθαρισμός Abration
-η υμενεκτομή
-η αφαίρεση plica
-η διατομή έξω καθεκτικών συνδέσμων επιγονατίδας
-οι τρυπανισμού κονδύλου


image

Ο Ορθοπαιδικός Χειρουργός Μάριος Σαλμάς είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή της Αθήνας, εξειδικευμένος στη ρομποτική αρθροπλαστική γόνατος και ισχίου ελάχιστης επεμβατικότητας.

Πλήρες Βιογραφικό

Δημοσιεύσεις

Ο Αναπληρωτής Καθηγητής Ορθοπαιδικός Χειρουργός Μάριος Σαλμάς έχει πλούσιο ερευνητικό έργο και πολλές δημοσιεύσεις εργασιών σε διεθνή ιατρικά περιοδικά.

Δείτε πρόσφατες δημοσιεύσεις του

Είπαν για μας

5.0 ★★★★★ 105 Αξιολογήσεις Δείτε όλες τις αξιολογήσεις

Erasmia

Υπάρχουν κάποιες φορές στη ζωή μας όπου δεν αρκούν οι ανθρώπινες λέξεις για να εκφράσουμε αυτά που θα επιθυμούσαμε να πούμε... Αυτό συμβαίνει και τώρα...

Κωνσταντίνος Τσιάβος

Ο καθηγητής Σαλμάς Μάριος είναι ένας εξαιρετικός επιστήμονας, πολύ επεξηγηματικός όσον αφορά την κατάσταση του προβλήματος και της διαδικασίας της επέμβασης...

Despina Christina Patsioka

Ο καθηγητής, κ. Μάριος Σαλμάς, έδωσε και πάλι "ζωή" στην 75χρονη μητέρα μου. Χρειάστηκε μόλις μια επίσκεψη στο ιατρείο για να αντιληφθούμε...

konstantina rissaki

Όταν πρέπει να αξιολογήσεις έναν Άνθρωπο που έφερε το χαμόγελο ξανά στα χείλη της μητέρας σου σκέφτεσαι: "υπάρχουν λέξεις να το περιγράψω";

❋ Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας παρέχεται μόνο για πληροφοριακούς σκοπούς και δεν αποτελεί τελική ή πλήρη ιατρική συμβουλή.
Copyright © 2016-2021, Μάριος Σαλμάς, Χειρουργός Ορθοπαιδικός, Αρθροσκόπηση στο Ιατρείο, Αρθροπλαστική Ισχίου, Αρθροπλαστική Γόνατος ::: κατασκευή ιστοσελίδαςMy Internet :::