Αρθροπλαστική Γόνατος - Μάριος Σαλμάς Χειρουργός Ορθοπαιδικός - arthroplastiki gonatos

καλέστε 210 7793103 καθημερινά την ιατρική μας ομάδα ή κλείστε ΡΑΝΤΕΒΟΥ ONLINE

Ο Ορθοπαιδικός Χειρουργός Μάριος Σαλμάς

είναι Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή της Αθήνας, εξειδικευμένος στις τεχνικές ελάχιστης επεμβατικότητας: ρομποτική αρθροπλαστική γόνατος και ρομποτική αρθροπλαστική ισχίου.

Διαθέτει μεγάλη εμπειρία στη χειρουργική του γόνατος, του ισχίου, του ώμου και της σπονδυλικής στήλης. Εφαρμόζει τη ρομποτική τεχνολογία στην ορθοπαιδική (αρθροπλαστική γόνατος, αρθροπλαστική ισχίου) και καινοτομεί στις αρθροσκοπήσεις γόνατος με τοπική αναισθησία, ενώ είναι ο πρώτος που εφήρμοσε τη διαγνωστική αρθροσκόπηση στο ιατρείο.

Πλήρες Βιογραφικό

Αρθροπλαστική Γόνατος

Ενεργητική Ρομποτική Χειρουργική Αρθροπλαστική Γόνατος με το πιο σύγχρονο ορθοπαιδικό ρομπότ TSolution One


‘’Το μυαλό μας δεν επιτρέπει στο ρομπότ να κάνει λάθος.
Το Ρομπότ δεν επιτρέπει στο χέρι μας να κάνει λάθος. ‘’

Μάριος Γ. Σαλμάς
Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Αθηνών

Ενεργητική ρομποτική αρθροπλαστική γόνατος

Η χειρουργική μας ομάδα διενεργεί την αρθροπλαστική του γόνατος με το τελευταίας τεχνολογίας ενεργητικό ρομποτικό σύστημα της εταιρείας Think Surgical Inc με έδρα τις ΗΠΑ, που είναι η τελευταία τεχνολογική εξέλιξη στον τομέα της αρθροπλαστικής.

Με τις γνώσεις μας και την εμπειρία μας σχεδιάζουμε με απόλυτη λεπτομέρεια με την βοήθεια του υπολογιστικού software TPLAN την αρθροπλαστική γόνατος και το ρομπότ εκτελεί με βάση τις οδηγίες μας το κρίσιμο μέρος της επέμβασης υπό την επίβλεψή μας.

O Dr Μάριος Σαλμάς κατά τη διάρκεια της επέμβασης με το ορθοπαιδικό ρομπότ TSolution One

Το χειρουργικό σύστημα TSolution συνδυάζει δύο αποκλειστικές καινοτομίες για την παραγωγή επαναστατικής τεχνολογίας, με σκοπό να βελτιώσουμε τα χειρουργικά αποτελέσματα

-Το σύστημα αποτελείται από το TPLAN®, έναν σταθμό εργασίας προεγχειρητικού 3D σχεδιασμού και
-Tο TCAT®, ένα ρομποτικό εργαλείο που υποστηρίζεται από υπολογιστή. Αυτές οι επαναστατικές τεχνολογίες συνδυάζονται για να διαμορφώσουν το μέλλον της χειρουργικής επέμβασης ολικής αντικατάστασης της άρθρωσης του γόνατος και του ισχίου.

Ποιο είναι το πλεονέκτημα του TSolution One με τα άλλα ρομποτικά συστήματα (MAKO):

Δεν είναι όλα τα ρομποτικά χειρουργικά συστήματα ίδια. Το TSolution One χειρουργικό σύστημα είναι το μόνο ενεργητικό ρομποτικό σύστημα για ορθοπαιδική χειρουργική αφού είναι το μόνο το οποίο αβίαστα εκτελεί το προεγχειρητικό πλάνο του χειρουργού με αυτόματη προετοιμασία του οστού. Τα άλλα συστήματα όπως το ΜΑΚΟ απλά περιορίζουν τον χειρουργό εντός επιτρεπτού εύρους κινήσεων με πλοήγηση.

Αυτός είναι ο λόγος που επιλέξαμε αυτό το ρομποτικό σύστημα να διενεργούμε τις αρθροπλαστικές.

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ

Στόχος μας είναι η χειρουργική μας εμπειρία και η γνώση να αξιοποιηθούν πλήρως και τα χειρουργικά μας σχέδια να διεξαχθούν όπως ακριβώς έχουν καθοριστεί.

Το σύστημα είναι πιστοποιημένο από το αμερικανικό FDA για ορθοπεδικές χειρουργικές επεμβάσεις σε γόνατο και ισχίο. Η βασική τεχνολογία TSolution έχει χρησιμοποιηθεί σε χιλιάδες επιτυχημένες συνολικές αντικαταστάσεις αρθρώσεων τόσο για το ισχίο όσο και για το γόνατο παγκοσμίως.

Γιατί είναι σημαντική η επιλογή του χειρουργού για την ρομποτική αρθροπλαστική γόνατος και ισχίου;
Η ορθή επιλογή του ασθενούς που πρόκειται να υποβληθεί σε ρομποτική αρθροπλαστική, η μελέτη, ο σχεδιασμός και η τελική έγκριση του προεγχειρητικού σχεδιασμού είναι καθοριστικής σημασίας για την επιτυχή έκβαση της ρομποτικής ολικής ή μονοδιαμερισματικής αρθροπλαστικής γόνατος και βασίζεται στις γνώσεις και την εμπειρία του χειρουργού. Η ομάδα μας έχει διενεργήσει περισσότερες από 2000 αρθροπλαστικές γόνατος και ισχίου από το 1998 μέχρι και σήμερα.

Εάν ο χειρουργός σχεδιάσει τέλεια τότε και το ρομπότ θα εκτελέσει τέλεια μέρος της επέμβασης.
Εάν ο χειρουργός σχεδιάσει λάθος το ρομπότ θα εκτελέσει λάθος.

Οι ασθενείς μας έχουν σημαντικό βαθμό ικανοποίησης μετά το χειρουργείο και έχουμε follow up ασθενών που χειρουργήσαμε πριν 22 χρόνια με άριστα αποτελέσματα.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

CTSCAN --> TPLAN --> TCATΜε το TPLAN, χρησιμοποιούμε τρισδιάστατες εικόνες που παράγονται από δεδομένα σάρωσης Αξονικής τομογραφίας για να σχεδιάσουμε μια διαδικασία αντικατάστασης άρθρωσης προσαρμοσμένη στη μοναδική ανατομία του ασθενούς. Ο χειρουργός τοποθετεί στον υπολογιστή εικονικά τα εμφυτεύματα υπολογίζοντας τους άξονες, τις τυχόν ανατομικές παραλλαγές, την προεγχειρητική κλινική εικόνα και αποθηκεύει σε ένα CD τις οδηγίες και το πλάνο της επέμβασηςΤα δεδομένα από τον σχεδιασμό μεταφέρονται στο ρομποτικό σύστημα TCAT το οποίο στη συνέχεια, θα προετοιμάσει με κοψίματα ακρίβειας κάτω του χιλιοστού το οστό, έτσι ώστε ο χειρουργός να μπορεί να τοποθετήσει και να ευθυγραμμίσει τα εμφυτεύματα (προθέσεις) ακριβώς σύμφωνα με το σχέδιό του.

Γιατί ρομποτική αρθροπλαστική γόνατος αντί της συμβατικής;
Είναι σύνηθες μετά από ολικές αρθροπλαστικές γόνατος οι ασθενείς να μην έχουν το μέγιστο βαθμό ικανοποίησης και με το χρόνο να παρουσιάζουν πόνο ή δυσκαμψία. Η ακρίβεια τοποθέτησης των εμφυτευμάτων έχει αποδειχθεί ότι περιορίζει τα όποια μετεγχειρητικά προβλήματα και εξασφαλίζει την μακροβιότητα της αρθροπλαστικής και την αποφυγή πρόωρης χαλάρωσης που οδηγεί σε επαναληπτικό χειρουργείο (revision).Οι μελέτες που αφορούν στο TSolution One αποδεικνύουν τη βελτιωμένη εφαρμογή εμφυτεύματος, τη τοποθέτηση και την ευθυγράμμιση με μηδενική απόκλιση σε σύγκριση με τη συμβατική χειρουργική επέμβαση.

Πλεονεκτήματα ρομποτικής αρθροπλαστικής γόνατος

1. Επιλογή των κατάλληλων εμφυτευμάτων από τον χειρουργό
2. Ακριβής προεγχειρητικός σχεδιασμός
3. Ακρίβεια χειρουργική σε δέκατα του χιλιοστού
4. Υψηλής ακρίβειας τεχνολογία έξυπνων εργαλείων
5. Δεν χρησιμοποιεί πριόνι για τα κοψίματα αλλά οστικό γλύφανο
6. Ελάχιστη απώλεια αίματος
7. Μικρές τομές
8. Γρήγορη αποκατάσταση με πρωτόκολλο fast track


Ρομποτική Αρθροπλαστική Γονάτων ΑΜΦΩ 3 μήνες μετεγχειρητικά.Οστεοαρθρίτιδα γονάτων και ισχίου-Ρομποτική αρθροπλαστική 2 γονάτων και ισχίου σε 15 ημέρες.Οστεοαρθρίτιδα γόνατος - Ρομποτική ολική αρθροπλαστική γόνατος χωρίς φυσιοθεραπεία.Ρομποτική Αρθροπλαστική Γόνατος σε Ασθενή 40 ετών 1 ημέρα μετά το χειρουργείοΠεριστατικό 3 ώρες μετά την επέμβαση αρθροπλαστικής γόνατου


Δείτε περισσότερα περιστατικά


αρθροπλαστικη γονατο - αρθροπαστικη ισχιου

Ο Ορθοπαιδικός Χειρουργός Μάριος Σαλμάς είναι Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, εξειδικευμένος στις ρομποτικές τεχνικές ελάχιστης επεμβατικότητας: αρθροπλαστική ισχίου και αρθροπλαστική γόνατος.

Πλήρες Βιογραφικό

Δημοσιεύσεις

Ο Καθηγητής Ορθοπαιδικός Χειρουργός Μάριος Σαλμάς έχει πλούσιο ερευνητικό έργο και πολλές δημοσιεύσεις εργασιών σε διεθνή ιατρικά περιοδικά.

Δείτε πρόσφατες δημοσιεύσεις του

Είπαν για μας

5.0 ★★★★★ 286 Αξιολογήσεις Δείτε όλες τις αξιολογήσεις

Manos Tsiknakis

Καλησπέρα έκανα 6 Οκτωβρίου 2020 αρθόπλαστική Ισχίου..!!! Και 7 Οκτωβρίου Περπάτησα κανονικά..!!!! Που δεν το περίμενα ούτε εγώ..!!!! Ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα απ’την καρδιά μου στο γιατρό χειρουργό και φίλο μου Μάριο Σαλμά..!!!!! Κι ένα μεγάλο ευχαριστώ σ’ όλο το προσωπικό της κλινικής λευκός σταυρός...!!!!!!";

Erasmia

Υπάρχουν κάποιες φορές στη ζωή μας όπου δεν αρκούν οι ανθρώπινες λέξεις για να εκφράσουμε αυτά που θα επιθυμούσαμε να πούμε... Αυτό συμβαίνει και τώρα...

Εύη Α.

Χειρουργήθηκα πριν δύο εβδομάδες, ολική αρθροπλαστική αρ. ισχίου, από τον κ.Σαλμά. Αυτό που με εντυπωσίασε ήταν ο τρόπος που μου εξήγησε όλες τις λεπτομέρειες για την άρθρωση, το μόσχευμα, το χειρουργείο και την αποθεραπεία. Αναλυτικά, κατανοητά, με υπομονή και ευγένεια. Όπως ακριβώς ήθελα. Περπάτησα την ίδια μέρα και μέχρι σήμερα εχω χρησιμοποιήσει ελάχιστα το Π. Το σημαντικότερο για μένα είναι ότι περπατάω χωρίς τον πόνο που με βασάνιζε τα τελευταία χρόνια και σιγά σιγά κάνω κινήσεις που είχα ξεχάσει. Ευχαριστώ πολύ Γιατρέ!

Κωνσταντίνος Τσιάβος

Ο καθηγητής Σαλμάς Μάριος είναι ένας εξαιρετικός επιστήμονας, πολύ επεξηγηματικός όσον αφορά την κατάσταση του προβλήματος και της διαδικασίας της επέμβασης...

Despina Christina Patsioka

Ο καθηγητής, κ. Μάριος Σαλμάς, έδωσε και πάλι "ζωή" στην 75χρονη μητέρα μου. Χρειάστηκε μόλις μια επίσκεψη στο ιατρείο για να αντιληφθούμε...

konstantina rissaki

Όταν πρέπει να αξιολογήσεις έναν Άνθρωπο που έφερε το χαμόγελο ξανά στα χείλη της μητέρας σου σκέφτεσαι: "υπάρχουν λέξεις να το περιγράψω";

❋ Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας παρέχεται μόνο για πληροφοριακούς σκοπούς και δεν αποτελεί τελική ή πλήρη ιατρική συμβουλή.
Copyright © 2016-2024, Μάριος Σαλμάς, Χειρουργός Ορθοπαιδικός, Αρθροπλαστική Γόνατος, Αρθροπλαστική Ισχίου :::: κατασκευή ιστοσελίδαςMy Internet :::

Πληροφορίες ιδιωτικότητας.

Χρήση cookies και συναφών τεχνολογιών για καλύτερη εμπειρία πλοήγησης.

Επιλογές

Διαγραφή

ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗ ΟΛΩΝ

Περισσότερα για Όρους Χρήσης & Πολιτική Απορρήτου