Αρθροπλαστική Ισχίου - Ρομποτική αρθροπλαστική ισχίου με το ρομποτικό σύστημα TSolution One®

καλέστε 210 7793103 καθημερινά την ιατρική μας ομάδα ή κλείστε ΡΑΝΤΕΒΟΥ ONLINE

Ο Ορθοπαιδικός Χειρουργός Μάριος Σαλμάς

είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή της Αθήνας, εξειδικευμένος στις τεχνικές ελάχιστης επεμβατικότητας: ρομποτική αρθροπλαστική γόνατος και ρομποτική αρθροπλαστική ισχίου.

Διαθέτει μεγάλη εμπειρία στη χειρουργική του γόνατος, του ισχίου, του ώμου και της σπονδυλικής στήλης. Εφαρμόζει τη ρομποτική τεχνολογία στην ορθοπαιδική (αρθροπλαστική γόνατος, αρθροπλαστική ισχίου) και καινοτομεί στις αρθροσκοπήσεις γόνατος με τοπική αναισθησία, ενώ είναι ο πρώτος που εφήρμοσε τη διαγνωστική αρθροσκόπηση στο ιατρείο.

Πλήρες Βιογραφικό

Αρθροπλαστική Ισχίου

Ρομποτική αρθροπλαστική ισχίου με το ρομποτικό σύστημα TSolution One®


Ολα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για την ολική αρθροπλαστική ισχίουΟ Μάριος Σαλμάς για την Ρομποτική Αρθροπλαστική Ισχίου στο Υγεία Πάνω Απ΄ ΟλαΡομποτική Ολική Αρθροπλαστική Ισχίου, 1 ημέρας Νοσηλεία Fast Track protocol.Ο Μάριος Σαλμάς σε χειρουργείο ρομποτικής αρθροπλαστικής με το ρομποτικό σύστημα TSolution One

TSolution One® Surgical System

Το χειρουργικό σύστημα TSolution συνδυάζει δύο αποκλειστικές καινοτομίες για την παραγωγή επαναστατικής τεχνολογίας.

Το σύστημα αποτελείται από το TPLAN®, έναν σταθμό εργασίας προχειρουργικού 3D σχεδιασμού και το TCAT®, ένα ρομποτικό εργαλείο που υποστηρίζεται από υπολογιστή.

Αυτές οι επαναστατικές τεχνολογίες συνδυάζονται για να διαμορφώνουν το μέλλον της ολικής αρθροπλαστικής ισχίου.

Στόχος μας είναι να βεβαιωθούμε ότι η χειρουργική μας εμπειρία σε συνδυασμό με τη γνώση μας μπορούν να αξιοποιηθούν πλήρως και τα χειρουργικά μας σχέδια να διεξαχθούν όπως ακριβώς ορίζονται.

Το σύστημα έχει πιστοποιηθεί από το αμερικανικό FDA για ορθοπεδικές χειρουργικές επεμβάσεις για το ισχίο. Η βασική τεχνολογία TSolution έχει χρησιμοποιηθεί σε χιλιάδες επιτυχημένες συνολικές αντικαταστάσεις αρθρώσεων τόσο για το ισχίο όσο και για το γόνατο παγκοσμίως.

Βελτιώνοντας τα χειρουργικά αποτελέσματα

Με το TPLAN, χρησιμοποιούμε τρισδιάστατες εικόνες που παράγονται από δεδομένα σάρωσης αξονικής τομογραφίας (CT) για να σχεδιάσουμε μια διαδικασία αντικατάστασης άρθρωσης προσαρμοσμένη στη μοναδική ανατομία του ασθενούς.
Στη συνέχεια, προσαρμόζουμε το ρομποτικό εργαλείο TCAT για να διαμορφώσει το οστό με ακρίβεια κάτω από το χιλιοστό, έτσι ώστε ο χειρουργός να μπορεί να τοποθετήσει και να ευθυγραμμίσει την πρόθεση ακριβώς σύμφωνα με το σχέδιό του.

Ως πιστοποιημένο κλινικό σύστημα, οι μελέτες αποδεικνύουν την βελτιωμένη εφαρμογή εμφυτεύματος, την τοποθέτηση και την ευθυγράμμιση με λιγότερη απόκλιση σε σύγκριση με τη συμβατική χειρουργική επέμβαση.

Άλλα πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν:
● Καλύτερη ενσωμάτωση του εμφυτεύματος στο οστό στις αρθροπλαστικές ισχίου
● Μικρότερη απώλεια οστικής πυκνότητας λόγω καλύτερης μεταφοράς σωματικού βάρους για τις ολικές αρθροπλαστικές ισχίου
● Μειωμένη εμφάνιση ανισοσκελίας μετά την αρθροπλαστική
● Ακρίβεια σε δέκατα του χιλιοστού
● Ακρίβεια ευθυγράμμισης
● 95% επαφή της πρόθεσης με το οστό
● Μειωμένη διάτρησης του αυλού σε σύγκριση με τη συμβατική χειρουργική
● Λιγότερη απώλεια αίματος σε σύγκριση με τη συμβατική χειρουργική

Τεχνολογία

Το TSolution One χρησιμοποιεί τεχνολογίες διπλής κατεύθυνσης:
● TPLAN®, σταθμός εργασίας προγραμματισμού 3D για προεγχειρητικό προγραμματισμό
● TCAT®, ένα ρομποτικό εργαλείο υποβοηθούμενο από υπολογιστή που εκτελεί το προχειρουργικό σχέδιο


TPLAN®

TSolution One

Ο σταθμός εργασίας TPLAN® 3D Planning Workstation είναι ένα σύστημα υπολογιστή για προεγχειρητικό σχεδιασμό με 3D μοντελοποίηση και απλό έλεγχο point-and-click.

Ο προχειρουργικός σχεδιασμός αρχίζει όταν το TPLAN μετατρέπει την αξονική τομογραφία του ισχίου του ασθενούς σε ένα τρισδιάστατο μοντέλο επιφάνειας του μηριαίου οστού. Ο χειρουργός επιλέγει ένα κατάλληλο εμφύτευμα και το τοποθετεί κατά μήκος των αξόνων του οστού με τη βοήθεια ανατομικών landmarks.

Το σύστημα διαθέτει μια ανοιχτή βιβλιοθήκη εμφυτευμάτων που πωλούνται νόμιμα για τις ΗΠΑ και την ΕΕ. Ο χειρουργός μπορεί να χειριστεί το εμφύτευμα για να επιτύχει τη βέλτιστη προσαρμογή και ευθυγράμμιση για την ανατομία του ασθενούς.

Το TPLAN επιτρέπει στον χειρουργό να διερευνήσει διάφορες επιλογές χειρουργικού σχεδίου χωρίς κίνδυνο για τον ασθενή ή να δαπανήσει πολύτιμο χειρουργικό χρόνο.

TCAT®

TSolution OneTSolution One

Το ρομποτικό εργαλείο με τη βοήθεια υπολογιστή TCAT® χρησιμοποιεί το προεγχειρητικό σχέδιο που δημιουργήθηκε από τον χειρουργό στον σταθμό εργασίας προγραμματισμού 3D για την προετοιμασία του μηριαίου αυλού και της κοτύλης.

Το TCAT τοποθετείται στην χειρουργική αίθουσα και ακολουθεί η τοποθέτηση του ασθενούς, η χειρουργική τομή και η προσαρμογή. Χρησιμοποιώντας μια κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας διαδικασία για την καταγραφή των οστών, ο χειρουργός χρησιμοποιεί έναν ψηφιοποιητή για τη συλλογή σημείων και εντοπίζει την ακριβή θέση της ανατομίας του ασθενούς για ακριβή χειρουργική εφαρμογή.

Κάτω από τον άμεσο έλεγχο του χειρουργού και με τη χρήση ελεγχόμενης, ήπιας πίεσης, το TCAT αντιλαμβάνεται το οστό με ακρίβεια κάτω από το χιλιοστό, όπως ορίζεται στο σχέδιο. Τα εξειδικευμένα τρυπάνια και το άλλο υλικό έχουν αναπτυχθεί για την ακριβή προετοιμασία του οστού ώστε να επιτευχθεί η βέλτιστη προσαρμογή του προσθετικού εμφυτεύματος.

Εάν εμφανιστεί κίνηση οστού, ένα σύστημα παρακολούθησης της οστικής κίνησης σταματά το σύστημα. Το σύστημα εγγραφής επιτρέπει στον χειρουργό να ανακτήσει γρήγορα τη θέση των οστών και να συνεχίσει τη χειρουργική επέμβαση χωρίς απώλεια ακρίβειας.

Πως δουλεύει

Βήμα 1

Ο προχειρουργικός σχεδιασμός αρχίζει με λεπτομερή ανίχνευση των αρθρώσεων του ασθενούς με αξονική τομογραφία CT. Ο σταθμός εργασίας TPLAN 3D Planning Workstation μετατρέπει τα δεδομένα CT σε τρισδιάστατη εικονική εικόνα οστού.

Βήμα 2

Ο χειρουργός χρησιμοποιεί το σταθμό εργασίας TPLAN 3D Planning Workstation για να προβάλει και να χειριστεί το μοντέλο 3D της ανατομίας των οστών και των αρθρώσεων του ασθενούς, να επιλέξει το ιδανικό εμφύτευμα και να καθορίσει τη βέλτιστη τοποθέτηση και ευθυγράμμιση

Βήμα 3

Το Εργαλείο Υποβοήθησης Υπολογιστών TCAT χρησιμοποιεί το εξατομικευμένο σχέδιο του ασθενούς για να προετοιμάσει το οστό με ακρίβεια κάτω από το χιλιοστό

Πλεονεκτήματα

Ενεργητική Ρομποτική

Δεν είναι όλα τα ρομποτικά χειρουργικά συστήματα τα ίδια. Το χειρουργικό σύστημα TSolution One® είναι το μόνο ενεργό ρομποτικό σύστημα για ορθοπεδική χειρουργική επέμβαση.
Το ενεργό ρομποτικό σύστημα TSolution One βοηθάει τους χειρουργούς να εκτελούν τα προεγχειρητικά τους σχέδια με ουσιαστικά αβίαστο έλεγχο, εκτελώντας αυτόνομη άλεση για την προετοιμασία των οστών. Άλλα χειρουργικά συστήματα απλώς καθοδηγούν τον χειρουργό.

Μοναδικά πλεονεκτήματα

● Καλύτερη ενσωμάτωση του εμφυτεύματος στο οστό στις αρθροπλαστικές ισχίου
● Μικρότερη απώλεια οστικής πυκνότητας λόγω καλύτερης μεταφοράς σωματικού βάρους για τις ολικές αρθροπλαστικές ισχίου
● Μειωμένη εμφάνιση ανισοσκελίας μετά την αρθροπλαστική
● Ακρίβεια σε δέκατα του χιλιοστού
● Ακρίβεια ευθυγράμμισης
● 95% επαφή της πρόθεσης με το οστό
● Μειωμένη διάτρησης του αυλού σε σύγκριση με τη συμβατική χειρουργική
● Λιγότερη απώλεια αίματος σε σύγκριση με τη συμβατική χειρουργική

Κλινικά Αποτελέσματα


Η έρευνα σχετικά με τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα των διαδικασιών αντικατάστασης ισχίου δείχνει ότι μια ακριβέστερη προσαρμογή εμφυτεύματος οδηγεί σε καλύτερη ανάπτυξη του οστού και μείωση της απώλειας οστικής πυκνότητας λόγω της καλύτερης μεταφοράς του σωματικού βάρους.

Κλινικά αποτελέσματα με το χειρουργικό σύστημα TSolution One®
Ενεργητική Ρομποτική Αρθροπλαστική

Αποτελέσματα Ενεργητική Ρομποτική Αρθροπλαστική
*Research on long-term outcomes of hip replacement procedures shows that a more precise implant fit leads to better ingrowth of bone3 and decline in loss of bone density due to better transfer of body weight 4.


Συμβατική Αρθροπλαστική

Αποτελέσματα Συμβατική Αρθροπλαστική

 • Για αντιμετώπιση του προβλήματός σας

  κλείστε ραντεβού online με τον γιατρό

  ή καλέστε μας στο

  210 7793103

Αρθροπλαστική ισχίου

Η αντικατάσταση ισχίου είναι μια εξαιρετικά επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση κατά την οποία τμήματα της άρθρωσης του ισχίου αντικαθίστανται με προσθέσεις (εμφυτεύματα). Ο καθηγητής κ. Σαλμάς με την χειρουργική του ομάδα πραγματοποιεί μεγάλο αριθμό επεμβάσεων ολικής αρθροπλαστικής ισχίου. Τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά και οι ασθενείς που περπατούν χωρίς την βοήθεια υποστήριξης λίγες μόνο ώρες μετά το χειρουργείο έχουν μεγάλο βαθμό ικανοποίοησης. Ο καθηγητής διενεργεί τις αρθροπλαστικές ισχίου τα τελευταία 24 χρόνια με απόλυτη επιτυχία και με ελάχιστες επιπλοκές. Την τελευταία δεκαετία χρησιμοποιεί είτε σύστημα πλοήγησης είτε ρομποτικό σύστημα προκειμένου να τοποθετήσει με απόλυτη ακρίβεια τα εμφυτεύματα.

Θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε μερικά από τα πιο συχνά ερωτήματα που έχουν οι ασθενείς που είναι υποψήφιοι για ολική αρθροπλαστική ισχίου.

 • Τι είναι η επέμβαση αντικατάστασης ισχίου;
  • Η αντικατάσταση ισχίου είναι η αφαίρεση και αντικατάσταση τμημάτων της λεκάνης και του μηριαίου οστού (μηριαίου οστού) που σχηματίζουν την άρθρωση του ισχίου σας. Πραγματοποιείται κυρίως για την ανακούφιση του πόνου και της δυσκαμψίας του ισχίου που προκαλείται από την αρθρίτιδα του ισχίου.

   Αυτή η διαδικασία χρησιμοποιείται επίσης μερικές φορές για τη θεραπεία τραυματισμών όπως κάταγμα ή ακατάλληλα αναπτυσσόμενο ισχίο ( δυσπλαστικό ισχίο )και για άλλες καταστάσεις.

 • Πώς ξέρετε εάν χρειάζεστε αντικατάσταση ισχίου;
  • Εάν έχετε αυτά τα συμπτώματα αρθρίτιδας, θα πρέπει να εξετάσετε την αντικατάσταση ισχίου:

   έντονος πόνος στο ισχίο που δεν ανακουφίζεται με φαρμακευτική αγωγή και παρεμβαίνει στην εργασία, τον ύπνο ή την καθημερινή σας δραστηριότητα
   δυσκαμψία ισχίου που περιορίζει την κίνηση και δυσκολεύει το περπάτημα

   Για να μάθετε αν χρειάζεστε αντικατάσταση ισχίου, διαβάστε παρακάτω σχετικά με την ανατομία του ισχίου:

   Ανατομία ισχίου

   Το ισχίο είναι μια άρθρωση με σφαίρα και υποδοχή. Η μπάλα, στην κορυφή του μηριαίου οστού (μηριαίο οστό) ονομάζεται μηριαία κεφαλή. Η υποδοχή, που ονομάζεται κοτύλη, είναι μέρος της λεκάνης σας. Η μπάλα κινείται στην υποδοχή, επιτρέποντας στο πόδι σας να περιστρέφεται και να κινείται προς τα εμπρός, πίσω και πλάγια.

   Σε ένα υγιές ισχίο, ο μαλακός ιστός που ονομάζεται χόνδρος καλύπτει την μπάλα και την υποδοχή για να τους βοηθήσει να ολισθήσουν ομαλά μεταξύ τους. Εάν αυτός ο χόνδρος φθαρεί ή καταστραφεί, τα οστά τρίβονται και γίνονται τραχιά. Αυτή η κατάσταση, η οστεοαρθρίτιδα, προκαλεί πόνο και περιορίζει την κίνηση. Ένα αρθριτικό ισχίο μπορεί να κάνει επώδυνο το περπάτημα ή ακόμα και το κάθισμα και το σήκωμα από μια καρέκλα. Εάν έχετε διαγνωστεί με αρθρίτιδα ισχίου, μπορεί να μην χρειάζεστε χειρουργική επέμβαση. Τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα (ΜΣΑΦ) ή/και η φυσικοθεραπεία μπορεί να παρέχουν ανακούφιση. Αλλά, εάν αυτές οι προσπάθειες δεν ανακουφίσουν τα συμπτώματα, θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν ορθοπεδικό χειρουργό.

 • Ποιοι είναι οι διαφορετικοί τύποι χειρουργικής αντικατάστασης ισχίου;
  • Οι τρεις κύριοι τύποι αντικατάστασης ισχίου είναι:

   ολική αντικατάσταση ισχίου (συχνότερη)
   μερική αντικατάσταση ισχίου
   αναθεώρηση ισχίου

   Ο πιο συνηθισμένος τύπος χειρουργικής αντικατάστασης ισχίου ονομάζεται ολική αντικατάσταση ισχίου (ονομάζεται επίσης ολική αρθροπλαστική ισχίου). Σε αυτή τη χειρουργική επέμβαση, τα φθαρμένα ή κατεστραμμένα τμήματα του ισχίου σας αντικαθίστανται με τεχνητά εμφυτεύματα. Η υποδοχή αρθρική επιφάνεια στη λεκάνη αντικαθίσταται με ένα ανθεκτικό πλαστικό κύπελλο, το οποίο μπορεί να περιλαμβάνει ή να μην περιλαμβάνει επίσης μεταλλικό κέλυφος τιτανίου. Η μηριαία κεφαλή σας θα αφαιρεθεί και θα αντικατασταθεί με μια μπάλα κατασκευασμένη από κεραμικό ή μεταλλικό κράμα. Η νέα μπάλα είναι προσαρτημένη σε ένα μεταλλικό στέλεχος που εισάγεται στο πάνω μέρος του μηριαίου οστού. (Μάθετε περισσότερα για τους τύπους εμφυτευμάτων ισχίου.)

   ολικη αντικατάσταση ισχίου

   Δύο άλλοι τύποι επεμβάσεων αντικατάστασης ισχίου είναι καθένας γενικά κατάλληλος για ασθενείς συγκεκριμένων ηλικιακών ομάδων και επιπέδων δραστηριότητας:

   • Η μερική αντικατάσταση ισχίου (που ονομάζεται επίσης ημιαρθροπλαστική ισχίου) περιλαμβάνει την αντικατάσταση μόνο της μιας πλευράς της άρθρωσης του ισχίου - της μηριαίας κεφαλής - αντί για τις δύο πλευρές όπως στην ολική αντικατάσταση ισχίου. Αυτή η διαδικασία γίνεται συχνότερα σε ηλικιωμένους ασθενείς που έχουν σπάσει το ισχίο τους.
   • Η αναθεώρηση αρθροπλαστικής ισχίου πραγματοποιείται σε περιπτώσεις όπου η ολική αρθροπλαστική χρειάζεται αντικατάσταση


   Χειρουργικές μέθοδοι αντικατάστασης ισχίου

   Υπάρχουν δύο κύριες μέθοδοι χειρουργικής προσέγγισης για την ολική αντικατάσταση ισχίου:

   η οπίσθια προσπέλαση (συνηθέστερη)
   η πρόσθια προσπέλαση (μερικές φορές ονομάζεται "μίνι-πρόσθια προσπέλαση"

   Για να ξεκινήσει η επέμβαση, ο χειρουργός αντικατάστασης ισχίου θα κάνει τομές είτε στο πίσω μέρος (οπίσθια) είτε στο μπροστινό μέρος (πρόσθια) του ισχίου. Και οι δύο προσεγγίσεις προσφέρουν ανακούφιση από τον πόνο και βελτίωση στο περπάτημα και την κίνηση μέσα σε ώρες από τη χειρουργική επέμβαση.

 • Πώς πρέπει να προετοιμαστώ για χειρουργική επέμβαση αντικατάστασης ισχίου;
  • Υπάρχουν ορισμένα βήματα που μπορούν να λάβουν οι ασθενείς πριν και μετά τη χειρουργική επέμβαση για να βελτιώσουν τον χρόνο αποκατάστασης και τα αποτελέσματα. Είναι σημαντικό να ακολουθείτε τις οδηγίες και τις οδηγίες που παρέχονται από τον ορθοπεδικό χειρουργό, την ιατρική ομάδα και τον θεραπευτή αποκατάστασης.

 • Μπορεί η αντικατάσταση ισχίου να γίνει ως εξωτερικός ασθενής;
  • Οι περισσότεροι ασθενείς θα παραμείνουν στο νοσοκομείο μία ή δύο νύχτες μετά το χειρουργείο. Ορισμένοι ασθενείς μπορεί να μπορούν να κάνουν αντικατάσταση ισχίου την ίδια ημέρα και να επιστρέψουν στο σπίτι μετά από μια εξωτερική διαδικασία.

 • Πόσο διαρκεί η επέμβαση αντικατάστασης ισχίου;
  • Η ολική αντικατάσταση ισχίου διαρκεί περίπου μιάμιση ώρα. Οι περισσότεροι ασθενείς μένουν επίσης στο νοσοκομείο για μία ή δύο ημέρες μετά τη διαδικασία.

 • Πώς είναι η αποκατάσταση της χειρουργικής επέμβασης αντικατάστασης ισχίου;
  • Η αποκατάστασή σας θα ξεκινήσει μέσα σε 24 ώρες μετά το χειρουργείο. Οι περισσότεροι ασθενείς με αντικατάσταση ισχίου προχωρούν στο περπάτημα χωρίς υποστήριξη μέσα σε μία ή δύο ημέρες μετά την επέμβαση. Καθώς οι μέρες προχωρούν, θα αυξήσετε την απόσταση και τη συχνότητα του περπατήματος.

   Εάν έχετε χειρουργική επέμβαση από την ομάδα του καθηγητή κ. Σαλμά:

   Η ανάρρωσή σας θα ξεκινήσει αμέσως μετά τη χειρουργική επέμβαση στη μονάδα φροντίδας μετά την αναισθησία (PACU), όπου η ιατρική ομάδα σας θα διαχειριστεί τον πόνο σας και θα παρακολουθεί τα ζωτικά σας σημεία.
   Μόλις ο αναισθησιολόγος είναι ικανοποιημένος με την κατάστασή σας, θα μεταφερθείτε σε αίθουσα αποκατάστασης για να παρακολουθήσετε την πρόοδό σας.
   Πιθανότατα θα έχετε επίδεσμο και σωλήνα στο ισχίο σας για αποστράγγιση, τα οποία πρέπει να αφαιρεθούν την επόμενη ημέρα μετά την επέμβαση.
   Η ομάδα διαχείρισης πόνου θα αξιολογήσει τα φάρμακά σας και θα χρησιμοποιήσει μια πολύπλευρη προσέγγιση για να εξασφαλίσει άνεση και κινητικότητα κατά τη διαδικασία αποκατάστασης.
   Θα ξεκινήσετε την αποκατάσταση με φυσικοθεραπευτή μέσα σε 24 ώρες. Ο θεραπευτής σας θα σας βοηθήσει να καθίσετε, να σηκωθείτε και να σηκωθείτε από το κρεβάτι και να εξασκηθείτε στο περπάτημα και το ανέβασμα σκαλοπατιών χρησιμοποιώντας περιπατητή, μπαστούνι ή μερικές φορές πατερίτσες.
   Στη συνέχεια, θα συνεχίσετε τη φυσικοθεραπεία έξω από το νοσοκομείο για 1 έως 2 εβδομάδες. Μετά από εκείνη την περίοδο, οι περισσότεροι ασθενείς είναι σε θέση να κάνουν καθημερινές δραστηριότητες και να επιστρέψουν στα αθλήματα.

 • Μπορώ να αντικαταστήσω και τους δύο γοφούς ταυτόχρονα;
  • Ναι, υγιείς ασθενείς κάτω των 75 ετών που δεν έχουν ιστορικό καρδιοπνευμονικής νόσου μπορεί να μπορούν να αντικαταστήσουν και τους δύο γοφούς ταυτόχρονα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ωστόσο, μπορεί να είναι καλύτερο να πραγματοποιηθούν δύο επεμβάσεις.

 • Ποιοι είναι οι κίνδυνοι της αντικατάστασης ισχίου;
  • Η χειρουργική επέμβαση είναι πολύ ασφαλής, αλλά κάθε χειρουργική επέμβαση έχει κινδύνους και η μόλυνση είναι η πιο σοβαρή. Θα πρέπει να ρωτήσετε τον χειρουργό σας ποιο είναι το ποσοστό χειρουργικής λοίμωξης για αντικαταστάσεις ισχίου στο νοσοκομείο ή την εγκατάσταση όπου θα χειρουργηθείτε.

   Άλλοι κίνδυνοι περιλαμβάνουν θρόμβους αίματος στο πόδι ή τη λεκάνη και τυχαία εξάρθρωση ισχίου κατά τη διάρκεια ή μετά την ανάρρωση. Το Νοσοκομείο Ειδικής Χειρουργικής αποδίδει καλύτερα από τον εθνικό μέσο όρο στην πρόληψη θρόμβων αίματος μετά από χειρουργική επέμβαση.

 • Από τι κατασκευάζονται τα εμφυτεύματα ισχίου;
  • Υπάρχουν τρία ξεχωριστά εμφυτεύματα: το στέλεχος, η μπάλα και η υποδοχή.

   Το στέλεχος, κατασκευασμένο από μέταλλο (συνήθως τιτάνιο ή κοβάλτιο-χρώμιο) εισάγεται στο φυσικό μηρό σας.

   Η μπάλα είναι συνήθως κατασκευασμένη από γυαλισμένο μέταλλο ή κεραμικό και ταιριάζει στο πάνω μέρος του στελέχους.

   Η υποδοχή είναι συνήθως ένας συνδυασμός πλαστικής επένδυσης και βάσης κοβαλτίου-χρωμίου ή τιτανίου.

 • Πως θα συμπεριφέρεται η αρθροπλαστική στο ισχίο μου στον ανιχνευτή μετάλλων στο αεροδρόμιο;
  • Τα σημερινά ευαίσθητα μηχανήματα ανίχνευσης θα ανιχνεύσουν το εμφύτευμα αλλά μπορούν επίσης να το αναγνωρίσουν αποτελεσματικά. Ο χειριστής του μηχανήματος θα γνωρίζει ότι πρόκειται για εμφύτευμα και όχι για μη εξουσιοδοτημένο μεταλλικό αντικείμενο που περιέχεται έξω από το σώμα.

   Είναι ακόμα χρήσιμο να πείτε στην ασφάλεια του αεροδρομίου ότι είχατε ααρθροπλαστική ισχίου πριν μπείτε στο μηχάνημα ελέγχου. Μπορείτε επίσης να ρωτήσετε το γραφείο του γιατρού σας εάν μπορούν να παράσχουν μια κάρτα που προσδιορίζει ότι έχετε λάβει εμφύτευμα ισχίου που περιέχει μέταλλο.

 • Πόσο διαρκούν τα εμφυτεύματα ισχίου;
  • Σε γενικές γραμμές, μια πρόθεση αντικατάστασης ισχίου θα πρέπει να παραμείνει αποτελεσματική για 15 έως 20 χρόνια, και μερικά μπορεί να διαρκέσουν ακόμη περισσότερο.

   Τα αποτελέσματα ποικίλλουν ανάλογα με τον τύπο του εμφυτεύματος και την ηλικία του ασθενούς

   Σε μελέτη των ασθενών που υποβλήθηκαν σε ολική αρθροπλαστική στο ισχίο από τον καθηγητή κ. Σαλμά και την χειρουργική του ομάδα διαπιστώθηκε ότι το 92% των χειρουργημένων ασθενών δεν χρειάστηκε αντικατάσταση της αρθροπλαστικής ισχίου για 22 χρόνια.

ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ - ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΩΝ

Ταυτόχρονη Ολική Αρθροπλαστική Ισχίου και Γόνατος στο ίδιο χειρουργείο - 20 μέρες μετά το χειρουργείο

Ρομποτική Αρθροπλαστική Ισχίου και στα 2 ισχία ταυτόχρονα - 2 μήνες μετά το χειρουργείο

Ρομποτική Αρθροπλαστική Ισχίου ταυτόχρονα και στα 2 ισχία

Οστεοαρθρίτιδα Ισχίου - Ολική Αρθροπλαστική Ισχίου

Ρομποτική Ολική Αρθροπλαστική Ισχίου

Ολική Αρθροπλαστική Ισχίου με πλοήγηση

Οστεοαρθρίτιδα ισχίου - Ρομποτική αρθροπλαστική σε ασθενή 89 ετών
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΙΣΧΙΟΥ

αρθροπλαστικη γονατο - αρθροπαστικη ισχιου

Ο Ορθοπαιδικός Χειρουργός Μάριος Σαλμάς είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, εξειδικευμένος στις ρομποτικές τεχνικές ελάχιστης επεμβατικότητας: αρθροπλαστική ισχίου και αρθροπλαστική γόνατος.

Πλήρες Βιογραφικό

Δημοσιεύσεις

Ο Αναπληρωτής Καθηγητής Ορθοπαιδικός Χειρουργός Μάριος Σαλμάς έχει πλούσιο ερευνητικό έργο και πολλές δημοσιεύσεις εργασιών σε διεθνή ιατρικά περιοδικά.

Δείτε πρόσφατες δημοσιεύσεις του

Είπαν για μας

5.0 ★★★★★ 266 Αξιολογήσεις Δείτε όλες τις αξιολογήσεις

Manos Tsiknakis

Καλησπέρα έκανα 6 Οκτωβρίου 2020 αρθόπλαστική Ισχίου..!!! Και 7 Οκτωβρίου Περπάτησα κανονικά..!!!! Που δεν το περίμενα ούτε εγώ..!!!! Ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα απ’την καρδιά μου στο γιατρό χειρουργό και φίλο μου Μάριο Σαλμά..!!!!! Κι ένα μεγάλο ευχαριστώ σ’ όλο το προσωπικό της κλινικής λευκός σταυρός...!!!!!!";

Erasmia

Υπάρχουν κάποιες φορές στη ζωή μας όπου δεν αρκούν οι ανθρώπινες λέξεις για να εκφράσουμε αυτά που θα επιθυμούσαμε να πούμε... Αυτό συμβαίνει και τώρα...

Εύη Α.

Χειρουργήθηκα πριν δύο εβδομάδες, ολική αρθροπλαστική αρ. ισχίου, από τον κ.Σαλμά. Αυτό που με εντυπωσίασε ήταν ο τρόπος που μου εξήγησε όλες τις λεπτομέρειες για την άρθρωση, το μόσχευμα, το χειρουργείο και την αποθεραπεία. Αναλυτικά, κατανοητά, με υπομονή και ευγένεια. Όπως ακριβώς ήθελα. Περπάτησα την ίδια μέρα και μέχρι σήμερα εχω χρησιμοποιήσει ελάχιστα το Π. Το σημαντικότερο για μένα είναι ότι περπατάω χωρίς τον πόνο που με βασάνιζε τα τελευταία χρόνια και σιγά σιγά κάνω κινήσεις που είχα ξεχάσει. Ευχαριστώ πολύ Γιατρέ!

Κωνσταντίνος Τσιάβος

Ο καθηγητής Σαλμάς Μάριος είναι ένας εξαιρετικός επιστήμονας, πολύ επεξηγηματικός όσον αφορά την κατάσταση του προβλήματος και της διαδικασίας της επέμβασης...

Despina Christina Patsioka

Ο καθηγητής, κ. Μάριος Σαλμάς, έδωσε και πάλι "ζωή" στην 75χρονη μητέρα μου. Χρειάστηκε μόλις μια επίσκεψη στο ιατρείο για να αντιληφθούμε...

konstantina rissaki

Όταν πρέπει να αξιολογήσεις έναν Άνθρωπο που έφερε το χαμόγελο ξανά στα χείλη της μητέρας σου σκέφτεσαι: "υπάρχουν λέξεις να το περιγράψω";

❋ Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας παρέχεται μόνο για πληροφοριακούς σκοπούς και δεν αποτελεί τελική ή πλήρη ιατρική συμβουλή.
Copyright © 2016-2024, Μάριος Σαλμάς, Χειρουργός Ορθοπαιδικός, Αρθροπλαστική Γόνατος, Αρθροπλαστική Ισχίου :::: κατασκευή ιστοσελίδαςMy Internet :::

Πληροφορίες ιδιωτικότητας.

Χρήση cookies και συναφών τεχνολογιών για καλύτερη εμπειρία πλοήγησης.

Επιλογές

Διαγραφή

ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗ ΟΛΩΝ

Περισσότερα για Όρους Χρήσης & Πολιτική Απορρήτου