Μάριος Σαλμάς Καθηγητής Χειρουργός Ορθοπαιδικός: Αρθροπλαστική ισχίου, αρθροπλαστική γόνατος - χειρουργική ώμου, γόνατος, ισχίο, αρθρίτιδα γόνατος, οστεοαρθρίτιδα, αρθροπλαστική, ρήξη τένοντα

καλέστε 210 7793103 καθημερινά την ιατρική μας ομάδα ή κλείστε ΡΑΝΤΕΒΟΥ ONLINE

Ο Ορθοπαιδικός Χειρουργός Μάριος Σαλμάς

είναι Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή της Αθήνας, εξειδικευμένος στις τεχνικές ελάχιστης επεμβατικότητας: ρομποτική αρθροπλαστική γόνατος και ρομποτική αρθροπλαστική ισχίου.

Διαθέτει μεγάλη εμπειρία στη χειρουργική του γόνατος, του ισχίου, του ώμου και της σπονδυλικής στήλης. Εφαρμόζει τη ρομποτική τεχνολογία στην ορθοπαιδική (αρθροπλαστική γόνατος, αρθροπλαστική ισχίου) και καινοτομεί στις αρθροσκοπήσεις γόνατος με τοπική αναισθησία, ενώ είναι ο πρώτος που εφήρμοσε τη διαγνωστική αρθροσκόπηση στο ιατρείο.

Πλήρες Βιογραφικό

Θεραπεία Παγίδευσης-Νευροπάθειας του υπερπλάτιου νεύρου

Ο καθηγητής κ. Σαλμάς αντιμετωπίζει την παγίδευση του υπερπλάτιου νεύρου κοντά στον ώμο είτε συντηρητικά είτε αρθροσκοπικά με χειρουργείο που διαρκεί 1 ώρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για μία όχι και τόσο σπάνια κατάσταση που ταλαιπωρεί τους ασθενείς και πολλές φορές είναι η αιτία πόνου στον ώμο ιδιαίτερα όταν συνυπάρχουν και άλλες παθολογικές καταστάσεις όπως ρήξη του μυοτενοντίου πετάλου και ιδιαίτερα ρήξη του υπερακανθίου και του υπακανθίου. Πολύ συχνά όμως διαφεύγει της διάγνωσης του γιατρού γιατί χρειάζεται εξειδίκευση στην χειρουργική του ώμου προκειμένου να είναι ο γιατρός εξοικειωμένος με αυτήν την παθολογική κατάσταση. Ο βαθμός ικανοποίησης των ασθενών είναι πολύ μεγάλος όπως φαίνεται και από τις αξιολογήσεις

ΝΕΥΡΟΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΕΡΠΛΑΤΙΟΥ ΝΕΥΡΟΥ


ΕΙΣΑΓΩΓΗ - ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΥΡΟΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΕΡΠΛΑΤΙΟΥ ΝΕΥΡΟΥ;


Η νευροπάθεια του υπερπλάτιου νεύρου αποτελεί μια πάθηση που οφείλεται στον ερεθισμό του υπερπλάτιου νεύρου στην περιοχή της ωμοπλάτης που μπορεί να οδηγήσει σε πόνο και αδυναμία. Πρόκειται για μια σχετικά σπάνια περιφερική νευροπάθεια η οποία υποδιαγιγνώσκεται μέχρι ώτου εξαιρεθούν οι πιο κοινές αιτίες του πόνου στον ώμο, όπως η ρήξεις του στροφικού πετάλου, η κάκωση ακρωμιοκλειδικής άρθρωσης, ή ακόμη και η δισκοπάθεια της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης. Συχνά, οι ασθενείς υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση για όλες αυτές τις προαναφερθείσες παθήσεις, αλλά συνεχίζουν να έχουν πόνο που οφείλεται σε αυτή την σπάνιου τύπου παγίδευση του υπερπλάτιου νεύρου.
Οι ασθενείς συνήθως αισθάνονται έναν βύθιο (βαθύ) και διάχυτο πόνο στην κορυφή και το πίσω μέρος του ώμου.
Μερικοί ασθενείς παρουσιάζουν μόνο αδυναμία, χωρίς πόνο, όπως οι παίκτες του βόλεϋ που τραυματίζουν το νεύρο από τη συνεχή τάση λόγω των εναέριων κινήσεων τους κατά τη διάρκεια του αγώνα.


νευροπαθεια υπερπλατιου

ΑΝΑΤΟΜΙΑ - ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΥΠΕΡΠΛΑΤΙΟ ΝΕΥΡΟ;


Τα νεύρα αφενός παρέχουν αίσθηση στην άρθρωση και τη γύρω περιοχή, και αφετέρου επιτρέπουν την σύσπαση των μυών φέρνοντας ηλεκτρικά ερεθίσματα από τον νωτιαίο μυελό. Ενώ στο παρελθόν θεωρείτο ότι το υπερπλάτιο νεύρο (Suprascapular nerve) ήταν υπεύθυνο μόνο για τη σύσπαση των μυών (κινητικό νεύρο) είναι πλέον γνωστό ότι παρέχει επίσης την αισθητικότητα στην περιοχή της άρθρωσης του ώμου καθώς και την αίσθηση του πόνου.
Το υπερπλάτιο νεύρο προέρχεται από τον νωτιαίο μυελό και πιο συγκεκριμένα από τις ρίζες Α4, Α5 και Α6 του βραχιονίου πλέγματος που συνενώνονται για να σχηματίσουν το εν λόγω νεύρο. Στη συνέχεια κατευθύνεται προς την ανατομική περιοχή του τραχηλικής χώρας (λαιμός), κάτω από την κλείδα και μέσω μιας εντομής στο άνω μέρος της ωμοπλάτης. Μετά, συνεχίζει κάτω από τους μύες του στροφικού πετάλου στους οποίους καταλήγουν μικρά παρακλάδια του νεύρου. Τα ερεθίσματα του υπερπλάτιου νεύρου επιτρέπουν στους μύες του στροφικού πετάλου να συσπώνται και έτσι να επιτρέπεται η κίνηση του ώμου.
Το υπερπλάτιο νεύρο (SSN), κατά την διελευσή του, περνά μέσα από ένα στενό άνοιγμα στην ωμοπλάτη που ονομάζεται ωμοπλατιαία εντομή ή βοθρίο (suprascapular notch). Αυτό το «άνοιγμα» είναι συνήθως αρκετά ευρύ για την διέλευση του νεύρου, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να είναι στενό λόγω ανατομικής παραλλαγής ή γιατί οι σύνδεσμοι στην κορυφή της εντομής παρουσιάζονται υπερτροφικοί. Και στις δύο αυτές περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσουν τον ερεθισμό και την παγίδευση του νεύρου.


νευροπαθεια υπερπλατιου

νευροπαθεια υπερπλατιου

νευροπαθεια υπερπλατιου

νευροπαθεια υπερπλατιου

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ – ΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΝΕΥΡΟΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΕΡΠΛΑΤΙΟΥ ΝΕΥΡΟΥ;


Ο πόνος και η αδυναμία των μυών μπορεί να είναι αποτέλεσμα πολλών διαφορετικών μηχανισμών.
Καταρχάς, το νεύρο μπορεί να συμπιεστεί από τη παρουσία μιας τοπικής μάζας, καθώς διασχίζει την ωμοπλατιαία εντομή (βοθρίο) ή γύρω από την περιοχή της ωμοπλατιαίας άκανθας. Η πιο συνηθισμένη αιτία είναι η δημιουργία κύστης ως αποτέλεσμα προεκβολής του αρθρικού θυλάκου μετά από κάκωση του επιχείλιου χόνδρου.
Το νεύρο μπορεί επίσης να ερεθιστεί από υπερβολική τάση. Αυτό μπορεί να συμβεί στην περίπτωση της πτερυγοειδούς ωμοπλάτης, μιας παθολογικής κατάστασης που οφείλεται σε ατροφία των μυών που ελέγχουν την ωμοπλάτη (κυρίως ο πρόσθιος οδοντωτός μυς) έως και σε τραυματισμό του νεύρου που κάνει τους μύες της ωμοπλάτης να λειτουργούν (μακρό θωρακικό νεύρο).


νευροπαθεια υπερπλατιου

νευροπαθεια υπερπλατιου

Τέλος, το νεύρο μπορεί επίσης να υποστεί υπερβολική τάση στην περίπτωση μαζικής ρήξης του στροφικού πετάλου. Καθώς o τένοντας διαρηγνύεται, απομακρύνεται από την κατάφυσή του και συμπαρασύρει το νεύρο , το οποίο είναι συνδεμένο με το μυ.


νευροπαθεια υπερπλατιου

Εικόνα :Στο παραπάνω σχήμα, μετά τη ρήξη του τένοντα, το νεύρο συμπαρασύρεται και απομακρύνεται από την άρθρωση ( αριστερή εικόνα ). Με την χειρουργική αποκατάσταση του τένοντα, το νεύρο επιστρέφει ξανά στην φυσιολογική θέση (πάνω δεξιά και κάτω ).


ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΑ – ΠΟΣΟ ΣΥΧΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΥΡΟΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΕΡΠΛΑΤΙΟΥ ΝΕΥΡΟΥ;


Η νευροπάθεια του υπερπλάτιου νεύρου θεωρείται μια σπάνια πάθηση. Ωστόσο, είναι γνωστό ότι η αναισθητοποίηση (νάρκωση) του νεύρου με ένεση μπορεί να ανακουφίσει από τον πόνο του ώμου επιβεβαιώνοντας, με αυτό τον τρόπο, ότι το υπερπλάτιο νεύρο ελέγχει την αίσθηση του πόνου στον ώμο.
Πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι αυτή η νευροπάθεια παρουσιάστηκε στο 4% των ασθενών που αξιολογήθηκαν με αναφερόμενο πόνο στον ώμο μέσα στην περίοδο ενός έτους. Περίπου οι μισοί από αυτούς είχαν συνοδό μαζική ρήξη του στροφικού πετάλου.


ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ – ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ;


Οι ασθενείς με νευροπάθεια υπερπλάτιου νεύρου αναφέρουν συνήθως πόνο ψηλά στον ώμο και πολλές φορές συνοδεύεται από ατροφία των μυών του στροφικού πετάλου η οποία περιλαμβάνει αδυναμία απαγωγής και έξω στροφής. Μπορεί επίσης να παρουσιαστεί ατροφία του υπερακανθίου μυός στο πίσω μέρος του ώμου, συνοδευόμενη από αξιοσημείωτη αδυναμία, σημάδι της χρόνιας δυσλειτουργίας του νεύρου.


νευροπαθεια υπερπλατιου

Εικόνα:Στην αριστερή πλευρά υπάρχει εμφανής ατροφία του υπερακανθίου μυός (χέρι εξεταστή) σε σύγκριση με τη δεξιά πλευρά, όπου ο μυς είναι πιο ευδιάκριτος].


ΔΙΑΓΝΩΣΗ – ΠΟΙΕΣ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ;


Το ηλεκτρομυογράφημα (EMG / NCV) μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμο για μελέτη της λειτουργίας του νεύρου. Πρόκειται για μια εξέταση που πραγματοποιείται και για άλλες περιφερικές νευροπάθειες όπως το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα.
Ωστόσο, η εξέταση αυτή είναι θετική μόνο όταν η δυσλειτουργία του νεύρου γίνεται κλινικά εμφανής. Γι’αυτό το λόγο, σε ορισμένους ασθενείς ενώ το νεύρο μπορεί να είναι ερεθισμένο, η εξέταση αποβαίνει αρνητική, ιδίως αν δεν υπάρχει σημαντική βλάβη στο νεύρο. Στην πραγματικότητα, μόνο στο 71-90% των περιπτώσεων ανιχνεύεται ηλεκτρομυογραφικά η δυσλειτουργία του υπερπλάτιου νεύρου. Άρα, ένα αρνητικό ηλεκτρομυογράφημα (EMG) δεν αποκλείει τη δυσλειτουργία του υπερπλάτιου νεύρου.
Η ένεση υπό ακτινολογικό έλεγχο (ή υπερηχογράφημα) στην περιοχή του νεύρου και ειδικότερα στην ωμοπλατιαία εντομή (ή βοθρίο) μπορεί να επιβεβαιώσει τον ερεθισμό του νεύρου, εάν δηλαδή μειώνει σημαντικά τον πόνο, έστω και προσωρινά. Πρόκειται για μια πολύ ευαίσθητη εξέταση που μπορεί να επιβεβαιώσει τον ερεθισμό του νεύρου.
Κάποιες μελέτες αναφέρουν ότι το 90% των ασθενών που παρουσίασαν ύφεση των συμπτωμάτων με αυτή την ένεση είχε μια καλή έκβαση με χειρουργική απελευθέρωση του νεύρου.


νευροπαθεια υπερπλατιου

Εικόνα :Σε αυτή την ακτινοσκοπική εικόνα, μπορούμε να δούμε την αντίθεση (μαύρο) που δείχνει ότι η βελόνα είναι στην υπερπλάτια εντομή (ή βοθρίο). Μόλις επιβεβαιωθεί η σωστή θέση, γίνεται έγχυση το αναισθητικού και των κορτικοστεροειδών.

Η Μαγνητική τομογραφία είναι χρήσιμη όχι μόνο για να αποκλείσει τη συνοδό ρήξη του στροφικού πετάλου, αλλά για να ελέγξει την παρουσία τυχόν κύστης που μπορεί να πιέζει το νεύρο (Εικόνα). Επιπλέον, σε μερικούς ασθενείς μπορεί να υπάρχει εικόνα ατροφίας ή λιπώδους εκφύλισης του μυ ως συνέπεια της μακροχρόνιας συμπίεσης του νεύρου.


νευροπαθεια υπερπλατιου

Εικόνα :Οβελιαία τομή των μυών του στροφικού πετάλου. Οι υγιείς μύες του υπερακανθίου (κίτρινο βέλος) και υπακανθίου (μπλε βέλος) εμφανίζονται ομοιόμορφα, ενώ ο υπακάνθιος ο οποίος αντικαθίσταται από λιπώδη ιστό απεικονίζεται με το κόκκινο βέλος.


νευροπαθεια υπερπλατιου

Εικόνα :Τομή σε στεφανιαίο επίπεδο του υπερακανθίου που εμφανίζεται ανοιχτόχρωμος λόγω της λιπώδους εκφύλιση και το υπερπλάτιο νεύρο κάτω από τον μυ.


ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ – ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ; ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ; ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ;


Σε περιπτώσεις αδυναμίας με απουσία αισθήματος πόνου, όπως π.χ. στην περίπτωση ενός παίκτη βόλεϋ μετά από τραυματισμό από υπερέκταση του άκρου πάνω από το κεφάλι, συστήνεται συντηρητική αντιμετώπιση, που περιλαμβάνει διατάσεις και φαρμακευτική αγωγή με αντιφλεγμονώδη.
Σε περίπτωση πόνου και αδυναμίας με μια Μαγνητική τομογραφία που απεικονίζει μια κύστη που συμπιέζει το υπερπλάτιο νεύρο, τότε, συνιστάται η χειρουργική εκτομή της κύστης και η αποσυμπίεση του νεύρου. Σε αυτές τις περιπτώσεις, όπου υπάρχει συμπίεση του νεύρου και αδυναμία, εάν το νεύρο δεν αποσυμπιεστεί εγκαίρως, η βλάβη γίνεται μόνιμη με αποτέλεσμα την ατροφία των μυών.
Σε ορισμένους ασθενείς που υποβλήθηκαν σε χειρουργική επέμβαση στον ώμο χωρίς να ανακουφιστούν από τον πόνο, η έγχυση τοπικού αναισθητικού με κορτικοστεροειδή υπό ακτινολογικό έλεγχο μπορεί να ανακουφίσει προσωρινά τον ασθενή. Σε αυτή την περίπτωση, είναι πολύ πιθανό η αποσυμπίεση του νεύρου να δώσει λύση στον χρόνιο πόνο του ασθενούς.
Στους ασθενείς με μαζική ρήξη του τενόντιου στροφικού πετάλου που αναφέρουν πόνο στην κορυφή του ώμου και αδυναμία, εάν η ένεση υπό ακτινολογικό έλεγχο ανακουφίζει από τον πόνο, τότε συστήνεται η απελευθέρωση του νεύρου μαζί με την αποκατάσταση της ρήξης του στροφικού πετάλου. Σε μερικούς από αυτούς, η ρήξη μπορεί να είναι μη επισκευάσιμη, αλλά η αποσυμπίεση του νεύρου μπορεί να ανακούφισει σε μεγάλο βαθμό τον ασθενή από τον πόνο.


νευροπαθεια υπερπλατιου

ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ


Παραδοσιακά, το νεύρο αποσυμπιεζόταν στην ωμοπλατιαία εντομή κάνοντας μια μεγάλη τομή στην περιοχή του ώμου. Στη συνέχεια, μετά την αφαίρεση ακολουθούσε η επιδιόρθωση του τραπεζοειδή μυ (Εικόνα).
Σήμερα, μια ευρέως γνωστή προσπέλαση κάνει χρήση μίας κάθετης τομή επί της ωμοπλατιαίας εντομής. Η τομή εκτείνεται από την πρόσθια πλευρά του ώμου, κοντά στην κλείδα, εώς την οπίσθια πλευρά, στο ακρώμιο. Ο τραπεζοειδής μυς (ο μυς που επιτρέπει την ανύψωση του ώμου) ανασπάται από το οστό της ωμοπλάτης. Ο υπερακάνθιος μυς του στροφικού πετάλου διαχωρίζεται από το νεύρο ενώ ο άνω εγκάρσιος σύνδεσμος της ωμοπλάτης διατέμνεται, προσέχοντας τόσο το υπερπλάτιο νεύρο όσο και τις εγγύς αρτηρίες.
Οι περισσότεροι ασθενείς παρουσιάζουν σημαντική βελτίωση μετά το χειρουργείο όσον αφορά στον πόνο και στην αποκατάσταση της δύναμής τους. Μελέτες έχουν δείξει ότι η βελτίωση του υπακάνθιου μυ (έξω στροφή) είναι λιγότερο προβλέψιμη και μόνο το ήμισυ περίπου των ασθενών παρουσιάζει βελτίωση. Αν και το μέγεθος των μυών μπορεί να ανακτηθεί μετεγχειρητικά, σε ορισμένους ασθενείς, η λιπώδης διήθηση δεν αναμένεται να υποστρέψει.


νευροπαθεια υπερπλατιου


Εικόνα :Αυτή η εικόνα δείχνει τη διέλευση του υπερπλάτιου νεύρου από την ωμοπλατιαία εντομή, κάτω από τον εγκάρσιο σύνδεσμο της ωμοπλάτης (ο οποίος θα διατέμνεται για να αποσυμπιέσει το νεύρο).Σε ορισμένους ασθενείς, το νεύρο μπορεί επίσης να απελευθερωθεί στη βάση της ωμοπλατιαίας άκανθας καθώς εισέρχεται στον υπακάνθιο μυ. Ένας σύνδεσμος που ονομάζεται ακανθογληνοειδής σύνδεσμος μπορεί επίσης να απελευθερωθεί. Επίσης, όταν μια κύστη συμπιέζει το υπερπλάτιο νεύρο, η επιδιόρθωση του επιχείλιου χόνδρου (στην οποία οφείλεται η κύστη) μπορεί να οδηγήσει σε αποσυμπίεση της ίδιας της κύστης και την απελευθέρωση του νεύρου σε πάνω από το 80% των περιπτώσεων.

ΑΡΘΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΑΠΟΣΥΜΠΙΕΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΡΠΛΑΤΙΟΥ ΝΕΥΡΟΥ


Η Αρθροσκοπική μέθοδος επιτρέπει στον χειρουργό να εντοπίσει το νεύρο και να το απελευθερώσει από τον σύνδεσμο που προκαλεί τη συμπίεση μέσω πολύ μικρων τομών.Μέσα από αυτές τις μικρές τομές εισάγονται τα ειδικά αρθροσκοπικά εργαλεία, έτσι ώστε το υπερπλάτιο νεύρο, η αρτηρία και ο εγκάρσιος σύνδεσμος της ωμοπλάτης να είναι ορατά. Το νεύρο μπορεί να φανεί καθαρά με το αρθροσκόπιο.

νευροπαθεια υπερπλατιου

νευροπαθεια υπερπλατιου

αρθροπλαστικη γονατο - αρθροπαστικη ισχιου

Ο Ορθοπαιδικός Χειρουργός Μάριος Σαλμάς είναι Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, εξειδικευμένος στις ρομποτικές τεχνικές ελάχιστης επεμβατικότητας: αρθροπλαστική ισχίου και αρθροπλαστική γόνατος.

Πλήρες Βιογραφικό

Δημοσιεύσεις

Ο Καθηγητής Ορθοπαιδικός Χειρουργός Μάριος Σαλμάς έχει πλούσιο ερευνητικό έργο και πολλές δημοσιεύσεις εργασιών σε διεθνή ιατρικά περιοδικά.

Δείτε πρόσφατες δημοσιεύσεις του

Είπαν για μας

5.0 ★★★★★ 298 Αξιολογήσεις Δείτε όλες τις αξιολογήσεις

Manos Tsiknakis

Καλησπέρα έκανα 6 Οκτωβρίου 2020 αρθόπλαστική Ισχίου..!!! Και 7 Οκτωβρίου Περπάτησα κανονικά..!!!! Που δεν το περίμενα ούτε εγώ..!!!! Ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα απ’την καρδιά μου στο γιατρό χειρουργό και φίλο μου Μάριο Σαλμά..!!!!! Κι ένα μεγάλο ευχαριστώ σ’ όλο το προσωπικό της κλινικής λευκός σταυρός...!!!!!!";

Erasmia

Υπάρχουν κάποιες φορές στη ζωή μας όπου δεν αρκούν οι ανθρώπινες λέξεις για να εκφράσουμε αυτά που θα επιθυμούσαμε να πούμε... Αυτό συμβαίνει και τώρα...

Εύη Α.

Χειρουργήθηκα πριν δύο εβδομάδες, ολική αρθροπλαστική αρ. ισχίου, από τον κ.Σαλμά. Αυτό που με εντυπωσίασε ήταν ο τρόπος που μου εξήγησε όλες τις λεπτομέρειες για την άρθρωση, το μόσχευμα, το χειρουργείο και την αποθεραπεία. Αναλυτικά, κατανοητά, με υπομονή και ευγένεια. Όπως ακριβώς ήθελα. Περπάτησα την ίδια μέρα και μέχρι σήμερα εχω χρησιμοποιήσει ελάχιστα το Π. Το σημαντικότερο για μένα είναι ότι περπατάω χωρίς τον πόνο που με βασάνιζε τα τελευταία χρόνια και σιγά σιγά κάνω κινήσεις που είχα ξεχάσει. Ευχαριστώ πολύ Γιατρέ!

Κωνσταντίνος Τσιάβος

Ο καθηγητής Σαλμάς Μάριος είναι ένας εξαιρετικός επιστήμονας, πολύ επεξηγηματικός όσον αφορά την κατάσταση του προβλήματος και της διαδικασίας της επέμβασης...

Despina Christina Patsioka

Ο καθηγητής, κ. Μάριος Σαλμάς, έδωσε και πάλι "ζωή" στην 75χρονη μητέρα μου. Χρειάστηκε μόλις μια επίσκεψη στο ιατρείο για να αντιληφθούμε...

konstantina rissaki

Όταν πρέπει να αξιολογήσεις έναν Άνθρωπο που έφερε το χαμόγελο ξανά στα χείλη της μητέρας σου σκέφτεσαι: "υπάρχουν λέξεις να το περιγράψω";

❋ Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας παρέχεται μόνο για πληροφοριακούς σκοπούς και δεν αποτελεί τελική ή πλήρη ιατρική συμβουλή.
Copyright © 2016-2024, Μάριος Σαλμάς, Χειρουργός Ορθοπαιδικός, Αρθροπλαστική Γόνατος, Αρθροπλαστική Ισχίου :::: κατασκευή ιστοσελίδαςMy Internet :::

Πληροφορίες ιδιωτικότητας.

Χρήση cookies και συναφών τεχνολογιών για καλύτερη εμπειρία πλοήγησης.

Επιλογές

Διαγραφή

ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗ ΟΛΩΝ

Περισσότερα για Όρους Χρήσης & Πολιτική Απορρήτου