Αρθροπλαστική γόνατος Fast-Track - Ρομποτική Αρθροπλαστική γόνατος

καλέστε 210 7793103 καθημερινά την ιατρική μας ομάδα ή κλείστε ΡΑΝΤΕΒΟΥ ONLINE

Ο Ορθοπαιδικός Χειρουργός Μάριος Σαλμάς

είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή της Αθήνας, εξειδικευμένος στις τεχνικές ελάχιστης επεμβατικότητας: ρομποτική αρθροπλαστική γόνατος και ρομποτική αρθροπλαστική ισχίου.

Διαθέτει μεγάλη εμπειρία στη χειρουργική του γόνατος, του ισχίου, του ώμου και της σπονδυλικής στήλης. Εφαρμόζει τη ρομποτική τεχνολογία στην ορθοπαιδική (αρθροπλαστική γόνατος, αρθροπλαστική ισχίου) και καινοτομεί στις αρθροσκοπήσεις γόνατος με τοπική αναισθησία, ενώ είναι ο πρώτος που εφήρμοσε τη διαγνωστική αρθροσκόπηση στο ιατρείο.

Πλήρες Βιογραφικό

Αρθροπλαστική Γόνατος

Αρθροπλαστική γόνατος με πρωτόκολλο ταχείας αποκατάστασης Fast-TrackFast-Track Αρθροπλαστική γόνατος:
-Σύγχρονη Προεγχειρητική προετοιμασία
-Πρωτόκολλο Αναισθησιολογικής προσέγγισης
-Χρήση συνδυασμού ρομποτικής χειρουργικής, μικρών τομών και ιδιαίτερης χειρουργικής προσπέλασης, δηλαδή η ανάσπαση του τετρακέφαλου αντί της διατομής του

Η μέθοδο Fast-Track Αρθροπλαστικής γόνατος:
*μειώνει τις ημέρες νοσηλείας του ασθενούς
*έχει θετική επίδραση στον ασθενή, βοηθώντας τον να αναρρώσει και να κινητοποιηθεί πιο γρήγορα
*περιορίζει τις μετεγχειρητικές επιπλοκές
*προκαλεί μικρότερη νοσηρότητα
*μειώνει τον μετεγχειρητικό πόνο
*περιορίζει δραματικά τον αριθμό των φυσιοθεραπειών που χρειάζονται μετεγχειρητικά
*ο ασθενής επιστρέφει ταχύτερα στις φυσιολογικές καθημερινές του δραστηριότητες

Έχει αποδειχθεί ότι η εφαρμογή των πρωτοκόλλων που χρησιμοποιούμε προεγχειρητικής προετοιμασίας, αναισθησιολογικής προσέγγισης, χειρουργικής τεχνικής, και η χρήση συνδυασμού ρομποτικής χειρουργικής, μικρών τομών και ιδιαίτερης χειρουργικής προσπέλασης δηλαδή η ανάσπαση του τετρακεφάλου αντί της διατομής του, μειώνουν τις ημέρες νοσηλείας του ασθενούς μετά από ολική αρθροπλαστική γόνατος, έχουν θετική επίδραση στον ασθενή, βοηθώντας τον να αναρρώσει και να κινητοποιηθεί πιο γρήγορα, περιορίζει τις μετεγχειρητικές επιπλοκές, προκαλεί μικρότερη νοσηρότητα, μειώνει τον μετεγχειρητικό πόνο και περιορίζει δραματικά τον αριθμό των φυσιοθεραπειών που χρειάζονται μετεγχειρητικά μετά την ολική αρθροπλαστική γόνατος και ισχίου. Ο ασθενής επιστρέφει ταχύτερα στις φυσιολογικές καθημερινές του δραστηριότητες.

Τα Fast track & Enhanced Recovery After Surgery (ERAS) Protocols είναι πρωτόκολλα γρήγορης αποκατάστασης των ασθενών μετά από Ολική Αρθροπλαστική Ισχίου και Γόνατος.

Το πρωτόκολλο Fast-Track αρθροπλαστικής γόνατος που χρησιμοποιούμε χαρακτηρίζεται από:

-Μείωση του χρόνου νοσηλείας
-Μείωση του κόστους για τον ασθενή
-Ατραυματική τεχνική με ελαχιστοποίηση της αιμορραγίας
-Αποφυγή μεταγγίσεων
-Μείωση μετεγχειρητικού πόνου
-Άμεση φόρτιση από την ίδια ημέρα του χειρουργείου
-Μείωση επιπλοκών

Η γενική αρχή είναι ότι θα πρέπει ο χειρουργός να εφαρμόζει τέτοια τεχνική, η οποία να προκαλεί το λιγότερο δυνατό τραυματισμό στους ιστούς, ώστε ο ασθενής να έχει μειωμένη αιμορραγία και πόνο.

Λαμβάνουμε όλα τα μέτρα για περαιτέρω μείωση της αιμορραγίας με ειδικά φάρμακα και εφαρμόζουμε ειδικά διαλύματα στην περιοχή της επέμβασης, που αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τον πόνο. Η καλή στερέωση των υλικών σε συνδυασμό με την τεχνική επιτρέπει την άμεση φόρτιση του σκέλους ήδη από την ίδια την ημέρα του χειρουργείου, με αποτέλεσμα ο ασθενής να κινητοποιείται πάρα πολύ γρήγορα. Αυτό προκαλεί αγγειοσύσπαση που επίσης συμβάλλει στον περιορισμό της αιμορραγίας. Με τον κατάλληλο προεγχειρητικό σχεδιασμό και τη σωστή εφαρμογή του πρωτοκόλλου ταχείας ανάρρωσης Fast-Track μετά από μια ολική αρθροπλαστική γόνατος, είναι εφικτή η μείωση της διάρκειας νοσηλείας και κατ’ επέκταση του κόστους.

Ημερήσια νοσηλεία – Εξιτήριο την ίδια μέρα
Δεν χρησιμοποιούνται σωληνάκια, παροχετεύσεις ή ουροκαθετήρες και ο ασθενής μπορεί να φάει ελεύθερα και παροτρύνετε να γυρίσει στις φυσιολογικές του συνήθειες αμέσως και σαν να μην είχε υποβληθεί στην μεγάλη αυτή επέμβαση.

Το Fast track & Enhanced Recovery After Surgery (ERAS) Protocol επιτρέπει στον ασθενή να πάρει εξιτήριο με ασφάλεια από το Νοσοκομείο την επόμενη κιόλας ημέρα ή ακόμα και την ίδια μέρα με κατάλληλες προϋποθέσεις (ημερήσια νοσηλεία), αφού ο πόνος είναι ελεγχόμενος, ο οργανισμός του μπορεί να ανταπεξέλθει αποτελεσματικά και γρήγορα στο stress του χειρουργείου και να μειώσει τις πιθανές επιπλοκές.

Ολική Αρθροπλαστική γόνατος FAST TRACK – Ημερήσιας Νοσηλείας – Άμεσης Αποκατάστασης


Πλεονεκτήματα:
Χειρουργείο 30 λεπτών αντί 2 ωρών
Βάδιση σε 1 ώρα
Εξιτήριο αυθημερόν
Χωρίς βακτηρία ‘π’
Χωρίς καθετήρες και παροχετεύσεις
Τομή 5-6 εκατοστά, χωρίς τραύμα μυϊκό
Περιοχική αναισθησία και Τοπική αναισθησία
Κατάργηση οπιούχων ( όχι εμετοί από παυσίπονα)
Πλήρης εξάλειψη πόνου
Ανεξαρτησία σε βάδιση αμέσως μετά την επέμβαση
Εκμηδενισμός λοιμώξεων - φλεγμονών λόγω των ως άνω πλεονεκτημάτων


Περιστατικό 3 ώρες μετά την επέμβαση


Δείτε περισσότερα περιστατικά
αρθροπλαστικη γονατο - αρθροπαστικη ισχιου

Ο Ορθοπαιδικός Χειρουργός Μάριος Σαλμάς είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, εξειδικευμένος στις ρομποτικές τεχνικές ελάχιστης επεμβατικότητας: αρθροπλαστική ισχίου και αρθροπλαστική γόνατος.

Πλήρες Βιογραφικό

Δημοσιεύσεις

Ο Αναπληρωτής Καθηγητής Ορθοπαιδικός Χειρουργός Μάριος Σαλμάς έχει πλούσιο ερευνητικό έργο και πολλές δημοσιεύσεις εργασιών σε διεθνή ιατρικά περιοδικά.

Δείτε πρόσφατες δημοσιεύσεις του

Είπαν για μας

5.0 ★★★★★ 266 Αξιολογήσεις Δείτε όλες τις αξιολογήσεις

Manos Tsiknakis

Καλησπέρα έκανα 6 Οκτωβρίου 2020 αρθόπλαστική Ισχίου..!!! Και 7 Οκτωβρίου Περπάτησα κανονικά..!!!! Που δεν το περίμενα ούτε εγώ..!!!! Ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα απ’την καρδιά μου στο γιατρό χειρουργό και φίλο μου Μάριο Σαλμά..!!!!! Κι ένα μεγάλο ευχαριστώ σ’ όλο το προσωπικό της κλινικής λευκός σταυρός...!!!!!!";

Erasmia

Υπάρχουν κάποιες φορές στη ζωή μας όπου δεν αρκούν οι ανθρώπινες λέξεις για να εκφράσουμε αυτά που θα επιθυμούσαμε να πούμε... Αυτό συμβαίνει και τώρα...

Εύη Α.

Χειρουργήθηκα πριν δύο εβδομάδες, ολική αρθροπλαστική αρ. ισχίου, από τον κ.Σαλμά. Αυτό που με εντυπωσίασε ήταν ο τρόπος που μου εξήγησε όλες τις λεπτομέρειες για την άρθρωση, το μόσχευμα, το χειρουργείο και την αποθεραπεία. Αναλυτικά, κατανοητά, με υπομονή και ευγένεια. Όπως ακριβώς ήθελα. Περπάτησα την ίδια μέρα και μέχρι σήμερα εχω χρησιμοποιήσει ελάχιστα το Π. Το σημαντικότερο για μένα είναι ότι περπατάω χωρίς τον πόνο που με βασάνιζε τα τελευταία χρόνια και σιγά σιγά κάνω κινήσεις που είχα ξεχάσει. Ευχαριστώ πολύ Γιατρέ!

Κωνσταντίνος Τσιάβος

Ο καθηγητής Σαλμάς Μάριος είναι ένας εξαιρετικός επιστήμονας, πολύ επεξηγηματικός όσον αφορά την κατάσταση του προβλήματος και της διαδικασίας της επέμβασης...

Despina Christina Patsioka

Ο καθηγητής, κ. Μάριος Σαλμάς, έδωσε και πάλι "ζωή" στην 75χρονη μητέρα μου. Χρειάστηκε μόλις μια επίσκεψη στο ιατρείο για να αντιληφθούμε...

konstantina rissaki

Όταν πρέπει να αξιολογήσεις έναν Άνθρωπο που έφερε το χαμόγελο ξανά στα χείλη της μητέρας σου σκέφτεσαι: "υπάρχουν λέξεις να το περιγράψω";

❋ Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας παρέχεται μόνο για πληροφοριακούς σκοπούς και δεν αποτελεί τελική ή πλήρη ιατρική συμβουλή.
Copyright © 2016-2024, Μάριος Σαλμάς, Χειρουργός Ορθοπαιδικός, Αρθροπλαστική Γόνατος, Αρθροπλαστική Ισχίου :::: κατασκευή ιστοσελίδαςMy Internet :::

Πληροφορίες ιδιωτικότητας.

Χρήση cookies και συναφών τεχνολογιών για καλύτερη εμπειρία πλοήγησης.

Επιλογές

Διαγραφή

ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗ ΟΛΩΝ

Περισσότερα για Όρους Χρήσης & Πολιτική Απορρήτου