Αρθροπλαστική Ισχίου - Ρομποτική αρθροπλαστική ισχίου με το ρομποτικό σύστημα TSolution One®

καλέστε 210 7793103 καθημερινά την ιατρική μας ομάδα ή κλείστε ΡΑΝΤΕΒΟΥ ONLINE

Αρθροπλαστική Ισχίου

Ρομποτική αρθροπλαστική ισχίου με το ρομποτικό σύστημα TSolution One®


Ο Μάριος Σαλμάς σε χειρουργείο ρομποτικής αρθροπλαστικής ισχίου με το ρομποτικό σύστημα TSolution One

TSolution One® Surgical System

Το χειρουργικό σύστημα TSolution συνδυάζει δύο αποκλειστικές καινοτομίες για την παραγωγή επαναστατικής τεχνολογίας.

Το σύστημα αποτελείται από το TPLAN®, έναν σταθμό εργασίας προχειρουργικού 3D σχεδιασμού και το TCAT®, ένα ρομποτικό εργαλείο που υποστηρίζεται από υπολογιστή.

Αυτές οι επαναστατικές τεχνολογίες συνδυάζονται για να διαμορφώνουν το μέλλον της ολικής αρθροπλαστικής ισχίου.

Στόχος μας είναι να βεβαιωθούμε ότι η χειρουργική μας εμπειρία σε συνδυασμό με τη γνώση μας μπορούν να αξιοποιηθούν πλήρως και τα χειρουργικά μας σχέδια να διεξαχθούν όπως ακριβώς ορίζονται.

Το σύστημα έχει πιστοποιηθεί από το αμερικανικό FDA για ορθοπεδικές χειρουργικές επεμβάσεις για το ισχίο. Η βασική τεχνολογία TSolution έχει χρησιμοποιηθεί σε χιλιάδες επιτυχημένες συνολικές αντικαταστάσεις αρθρώσεων τόσο για το ισχίο όσο και για το γόνατο παγκοσμίως.

Βελτιώνοντας τα χειρουργικά αποτελέσματα

Με το TPLAN, χρησιμοποιούμε τρισδιάστατες εικόνες που παράγονται από δεδομένα σάρωσης αξονικής τομογραφίας (CT) για να σχεδιάσουμε μια διαδικασία αντικατάστασης άρθρωσης προσαρμοσμένη στη μοναδική ανατομία του ασθενούς.
Στη συνέχεια, προσαρμόζουμε το ρομποτικό εργαλείο TCAT για να διαμορφώσει το οστό με ακρίβεια κάτω από το χιλιοστό, έτσι ώστε ο χειρουργός να μπορεί να τοποθετήσει και να ευθυγραμμίσει την πρόθεση ακριβώς σύμφωνα με το σχέδιό του.

Ως πιστοποιημένο κλινικό σύστημα, οι μελέτες αποδεικνύουν την βελτιωμένη εφαρμογή εμφυτεύματος, την τοποθέτηση και την ευθυγράμμιση με λιγότερη απόκλιση σε σύγκριση με τη συμβατική χειρουργική επέμβαση.

Άλλα πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν:
● Καλύτερη ενσωμάτωση του εμφυτεύματος στο οστό στις αρθροπλαστικές ισχίου
● Μικρότερη απώλεια οστικής πυκνότητας λόγω καλύτερης μεταφοράς σωματικού βάρους για τις ολικές αρθροπλαστικές ισχίου
● Μειωμένη εμφάνιση ανισοσκελίας μετά την αρθροπλαστική
● Ακρίβεια σε δέκατα του χιλιοστού
● Ακρίβεια ευθυγράμμισης
● 95% επαφή της πρόθεσης με το οστό
● Μειωμένη διάτρησης του αυλού σε σύγκριση με τη συμβατική χειρουργική
● Λιγότερη απώλεια αίματος σε σύγκριση με τη συμβατική χειρουργική

Τεχνολογία

Το TSolution One χρησιμοποιεί τεχνολογίες διπλής κατεύθυνσης:
● TPLAN®, σταθμός εργασίας προγραμματισμού 3D για προεγχειρητικό προγραμματισμό
● TCAT®, ένα ρομποτικό εργαλείο υποβοηθούμενο από υπολογιστή που εκτελεί το προχειρουργικό σχέδιο


TPLAN®

TSolution One

Ο σταθμός εργασίας TPLAN® 3D Planning Workstation είναι ένα σύστημα υπολογιστή για προεγχειρητικό σχεδιασμό με 3D μοντελοποίηση και απλό έλεγχο point-and-click.

Ο προχειρουργικός σχεδιασμός αρχίζει όταν το TPLAN μετατρέπει την αξονική τομογραφία του ισχίου του ασθενούς σε ένα τρισδιάστατο μοντέλο επιφάνειας του μηριαίου οστού. Ο χειρουργός επιλέγει ένα κατάλληλο εμφύτευμα και το τοποθετεί κατά μήκος των αξόνων του οστού με τη βοήθεια ανατομικών landmarks.

Το σύστημα διαθέτει μια ανοιχτή βιβλιοθήκη εμφυτευμάτων που πωλούνται νόμιμα για τις ΗΠΑ και την ΕΕ. Ο χειρουργός μπορεί να χειριστεί το εμφύτευμα για να επιτύχει τη βέλτιστη προσαρμογή και ευθυγράμμιση για την ανατομία του ασθενούς.

Το TPLAN επιτρέπει στον χειρουργό να διερευνήσει διάφορες επιλογές χειρουργικού σχεδίου χωρίς κίνδυνο για τον ασθενή ή να δαπανήσει πολύτιμο χειρουργικό χρόνο.

TCAT®

TSolution OneTSolution One

Το ρομποτικό εργαλείο με τη βοήθεια υπολογιστή TCAT® χρησιμοποιεί το προεγχειρητικό σχέδιο που δημιουργήθηκε από τον χειρουργό στον σταθμό εργασίας προγραμματισμού 3D για την προετοιμασία του μηριαίου αυλού και της κοτύλης.

Το TCAT τοποθετείται στην χειρουργική αίθουσα και ακολουθεί η τοποθέτηση του ασθενούς, η χειρουργική τομή και η προσαρμογή. Χρησιμοποιώντας μια κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας διαδικασία για την καταγραφή των οστών, ο χειρουργός χρησιμοποιεί έναν ψηφιοποιητή για τη συλλογή σημείων και εντοπίζει την ακριβή θέση της ανατομίας του ασθενούς για ακριβή χειρουργική εφαρμογή.

Κάτω από τον άμεσο έλεγχο του χειρουργού και με τη χρήση ελεγχόμενης, ήπιας πίεσης, το TCAT αντιλαμβάνεται το οστό με ακρίβεια κάτω από το χιλιοστό, όπως ορίζεται στο σχέδιο. Τα εξειδικευμένα τρυπάνια και το άλλο υλικό έχουν αναπτυχθεί για την ακριβή προετοιμασία του οστού ώστε να επιτευχθεί η βέλτιστη προσαρμογή του προσθετικού εμφυτεύματος.

Εάν εμφανιστεί κίνηση οστού, ένα σύστημα παρακολούθησης της οστικής κίνησης σταματά το σύστημα. Το σύστημα εγγραφής επιτρέπει στον χειρουργό να ανακτήσει γρήγορα τη θέση των οστών και να συνεχίσει τη χειρουργική επέμβαση χωρίς απώλεια ακρίβειας.

Πως δουλεύει

Βήμα 1

Ο προχειρουργικός σχεδιασμός αρχίζει με λεπτομερή ανίχνευση των αρθρώσεων του ασθενούς με αξονική τομογραφία CT. Ο σταθμός εργασίας TPLAN 3D Planning Workstation μετατρέπει τα δεδομένα CT σε τρισδιάστατη εικονική εικόνα οστού.

Βήμα 2

Ο χειρουργός χρησιμοποιεί το σταθμό εργασίας TPLAN 3D Planning Workstation για να προβάλει και να χειριστεί το μοντέλο 3D της ανατομίας των οστών και των αρθρώσεων του ασθενούς, να επιλέξει το ιδανικό εμφύτευμα και να καθορίσει τη βέλτιστη τοποθέτηση και ευθυγράμμιση

Βήμα 3

Το Εργαλείο Υποβοήθησης Υπολογιστών TCAT χρησιμοποιεί το εξατομικευμένο σχέδιο του ασθενούς για να προετοιμάσει το οστό με ακρίβεια κάτω από το χιλιοστό

Πλεονεκτήματα

Ενεργητική Ρομποτική

Δεν είναι όλα τα ρομποτικά χειρουργικά συστήματα τα ίδια. Το χειρουργικό σύστημα TSolution One® είναι το μόνο ενεργό ρομποτικό σύστημα για ορθοπεδική χειρουργική επέμβαση.
Το ενεργό ρομποτικό σύστημα TSolution One βοηθάει τους χειρουργούς να εκτελούν τα προεγχειρητικά τους σχέδια με ουσιαστικά αβίαστο έλεγχο, εκτελώντας αυτόνομη άλεση για την προετοιμασία των οστών. Άλλα χειρουργικά συστήματα απλώς καθοδηγούν τον χειρουργό.

Μοναδικά πλεονεκτήματα

● Καλύτερη ενσωμάτωση του εμφυτεύματος στο οστό στις αρθροπλαστικές ισχίου
● Μικρότερη απώλεια οστικής πυκνότητας λόγω καλύτερης μεταφοράς σωματικού βάρους για τις ολικές αρθροπλαστικές ισχίου
● Μειωμένη εμφάνιση ανισοσκελίας μετά την αρθροπλαστική
● Ακρίβεια σε δέκατα του χιλιοστού
● Ακρίβεια ευθυγράμμισης
● 95% επαφή της πρόθεσης με το οστό
● Μειωμένη διάτρησης του αυλού σε σύγκριση με τη συμβατική χειρουργική
● Λιγότερη απώλεια αίματος σε σύγκριση με τη συμβατική χειρουργική

Κλινικά Αποτελέσματα


Η έρευνα σχετικά με τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα των διαδικασιών αντικατάστασης ισχίου δείχνει ότι μια ακριβέστερη προσαρμογή εμφυτεύματος οδηγεί σε καλύτερη ανάπτυξη του οστού και μείωση της απώλειας οστικής πυκνότητας λόγω της καλύτερης μεταφοράς του σωματικού βάρους.

Κλινικά αποτελέσματα με το χειρουργικό σύστημα TSolution One®
Ενεργητική Ρομποτική Αρθροπλαστική

Αποτελέσματα Ενεργητική Ρομποτική Αρθροπλαστική
*Research on long-term outcomes of hip replacement procedures shows that a more precise implant fit leads to better ingrowth of bone3 and decline in loss of bone density due to better transfer of body weight 4.


Συμβατική Αρθροπλαστική

Αποτελέσματα Συμβατική Αρθροπλαστική

Οστεοαρθρίτιδα ισχίου - Ρομποτική αρθροπλαστική ισχίου.
Ρομποτική Ολική Αρθροπλαστική Ισχίου.
αρθροπλαστικη γονατο - αρθροπαστικη ισχιου

Ο Ορθοπαιδικός Χειρουργός Μάριος Σαλμάς είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή της Αθήνας, εξειδικευμένος στη ρομποτική αρθροπλαστική γόνατος και αρθροπλαστική ισχίου ελάχιστης επεμβατικότητας.

Πλήρες Βιογραφικό

Δημοσιεύσεις

Ο Αναπληρωτής Καθηγητής Ορθοπαιδικός Χειρουργός Μάριος Σαλμάς έχει πλούσιο ερευνητικό έργο και πολλές δημοσιεύσεις εργασιών σε διεθνή ιατρικά περιοδικά.

Δείτε πρόσφατες δημοσιεύσεις του

Είπαν για μας

5.0 ★★★★★ 200 Αξιολογήσεις Δείτε όλες τις αξιολογήσεις

Erasmia

Υπάρχουν κάποιες φορές στη ζωή μας όπου δεν αρκούν οι ανθρώπινες λέξεις για να εκφράσουμε αυτά που θα επιθυμούσαμε να πούμε... Αυτό συμβαίνει και τώρα...

Κωνσταντίνος Τσιάβος

Ο καθηγητής Σαλμάς Μάριος είναι ένας εξαιρετικός επιστήμονας, πολύ επεξηγηματικός όσον αφορά την κατάσταση του προβλήματος και της διαδικασίας της επέμβασης...

Despina Christina Patsioka

Ο καθηγητής, κ. Μάριος Σαλμάς, έδωσε και πάλι "ζωή" στην 75χρονη μητέρα μου. Χρειάστηκε μόλις μια επίσκεψη στο ιατρείο για να αντιληφθούμε...

konstantina rissaki

Όταν πρέπει να αξιολογήσεις έναν Άνθρωπο που έφερε το χαμόγελο ξανά στα χείλη της μητέρας σου σκέφτεσαι: "υπάρχουν λέξεις να το περιγράψω";

❋ Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας παρέχεται μόνο για πληροφοριακούς σκοπούς και δεν αποτελεί τελική ή πλήρη ιατρική συμβουλή.
Copyright © 2016-2022, Μάριος Σαλμάς, Χειρουργός Ορθοπαιδικός, Αρθροπλαστική Γόνατος, Αρθροπλαστική Ισχίου ::: κατασκευή ιστοσελίδαςMy Internet :::